Рецепт Шаурма з грибами фото

Шаурма з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Заурма
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Для тих, хто не може пройти на вулиці повз ларька з шаурмою, я можу розповісти, як приготувати відмінну шаурму з грибами, повірте, приготована вдома, вона виходить набагато смачніше і корисніше.

Опис приготування:

Незважаючи на те, що блюдо це має арабське походження, останнім часом шаурма стала мало не повсякденною їжею в багатьох країнах, в тому числі і в нашій. Вона продається на кожному розі і вабить нас своїм чарівним запахом, але повірте мені, куди смачніше буде приготувати її самостійно, тим більше що зробити шаурму з грибами в домашніх умовах простіше простого. Це відмінне і досить ситне блюдо, ну а так як робити його ми будемо з кращих продуктів, то ми можемо бути впевнені в її якості, чого не можна сказати про покупної шаурми. Хто знає, що вони в неї додають, а в цьому простому рецепті шаурми з грибами ми використовуємо для начинки свіже куряче філе, домашній солоний огірочок і багато інших смачних інгредієнтів. На мій погляд, для швидкого обіду кращого варіанту годі й шукати.

  • Лаваш - 1 штука
  • Гриби - 300 грам
  • Куряче філе - 200 грам
  • Картопля - 2 штуки (великий )
  • Огірок моління - 0, 5 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Сир твердий - 150 грам
  • Майонез - - За смаком
шаурма з грибами - фото крок 1
Підготуємо попередньо всі інгредієнти. Куряче філе промиваємо і висушуємо, сир трьом на крупній тертці, солоний огірочок нарізаємо брусками, гриби (краще печериці або білі) ретельно промиваємо.
шаурма з грибами - фото крок 2
Тепер ми нарезам печериці не дуже дрібно і обсмажуємо їх на сковороді з додаванням олії протягом 10-15 хвилин на повільному вогні. Коли з них вийде зайва рідина, солимо печериці та перекладаємо в миску. На сковороду викладаємо нарізаний півкільцями цибулю і так само смажимо його на повільному вогні до м'якості.
шаурма з грибами - фото крок 3
Лук перекладаємо в окрему миску. Нарізаємо куряче філе на невеликі кубики і обсмажуємо його на тій же сковороді до готовності, м'ясо так само трохи солимо.
шаурма з грибами - фото крок 4
Викладаємо курку на тарілку, а на сковороду кладемо нарізану брусками картоплю, смажимо його до повної готовності, солимо зовсім небагато. Тепер розстеляємо лаваш на рівній поверхні і починаємо шарами викладати начинку на край лаваша, першим йде картопля.
шаурма з грибами - фото крок 5
На картопля кладемо обсмажене філе, його при бажанні можна трохи поперчити.
шаурма з грибами - фото крок 6
Тепер йдуть солоні огірки і обсмажену цибулю.
шаурма з грибами - фото крок 7
Потім грибочки. Всі обсмажені інгредієнти повинні бути трохи остиглими, але не зовсім холодними, інакше шаурма буде не дуже смачна.
шаурма з грибами - фото крок 8
Посипаємо все тертим сиром.
шаурма з грибами - фото крок 9
Тепер необхідно додати який-небудь соус, щоб шаурма була не надто суха. Це може бути будь-який білий соус або ж звичайний майонез, як в цьому випадку. Підтикати краю лаваша і скручуємо його рулетом. Змащуємо поверхню рулету рослинним маслом, потім змащуємо маслом сковорідку і ставимо її на вогонь. Обсмажуємо лаваш з кожного боку до золотистої скоринки, потім подаємо до столу, поки він теплий. Смачного!

Схожі рецепти