Шаурма в пирогах
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю будь-яку вуличну їжу, особливо шаурму. При кожному зручному випадку намагаюся зробити її самостійно. Особливо жалую рецепт, як приготувати шаурму в піті, яка відмінно підходить для перекусу.
Звичайна шаурма (в лаваші) Проте смачна, однак її потрібно їсти відразу, інакше лаваш розмокає. Я ось шаурму в піті роблю ввечері, а вже вранці беру з собою на роботу або даю дітям в школу. Повністю фарширую її начинкою і навіть соус додаю, але пита добре тримає форму.
- Буханець - 8 штук
- Куряче м'ясо - 0, 5 кілограма
- Солоні огірки - 2 штуки
- Капуста - 300 грам
- Морквина - 100 грам
- Соус - 200 мілілітрів
- Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
- Зіра - 1 Чайна ложка
- Сіль - За смаком
1. Готову піту купую в магазині (знайти її зазвичай нескладно), і в кожної роблю ось такі надрізи-кишеньки.
2. Куряче м'ясо мою і витираю паперовим рушником, нарізаю його дуже тонко, як тільки можу.
3. Перекладаю м'ясо в миску, додаю все спеції, перемішую, щоб вони рівномірно покрили всі шматочки.
4. Сковороду ставлю на вогонь, наливаю трохи соняшникової олії і розігріваю, викладаю на розігріту поверхню шматочки м'яса і обсмажую до золотистого кольору. Перекладаю його на дошку і нарізаю дрібно.
5. Білокачанну капусту мою і дрібно шаткую, обов'язково дрібно.
6. Морква використовую в сирому вигляді, мою її, чищу і подрібнюю на крупній тертці.
7. У миску перекладаю подрібнену капусту і моркву, солю і перемішую, залишаю на пару хвилин.
8. Солоні огірки нарізаю тонкою соломкою і перекладаю в миску.
9. У розрізану піту шарами викладаю курку, морква з капустою, солоні огірки, змащую між шарами соусами.