Шашлик зі свинини
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів маринаду самого популярного страви пікніків існує чимало. Я хочу розповісти свій спосіб, як приготувати шашлик зі свинини. Сподіваюся, що його смак ви так само оціните і полюбите, як і я.
Це досить проста ідея, але вона насправді заслуговує на увагу. Поєднання м'яса і червоного вина - це просто фантастика! До речі, смажити шашлик можна не тільки на шампурах, але і на дерев'яних шпажках, як в даному випадку. Тільки попередньо їх потрібно замочити в холодній воді і залишити там до моменту смаження шашлику. Лук - важливий інгредієнт маринаду, проте його теж рекомендую смажити разом з м'ясом, він виходить дивно смачним.
- Свинина - 1 кілограм
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Червоне сухе вино - 1/2 склянки
- Сіль і перець - За смаком
1. Свинину вимийте, обсушити і наріжте середнього розміру шматочками. Викладіть в глибоку миску.
2. Великими шматочками або кільцями наріжте цибулю. Часник очистіть і пропустіть через прес. Додайте за смаком сіль і перець. Зайві спеції тут, на мій погляд, не потрібні.
3. Додайте рослинне масло.
4. Влийте червоне вино.
5. Акуратно перемішайте і залиште маринуватися на 3.5-4 годину (можна на ніч).
6. А далі залишиться тільки розмістити шматочки м'яса і скибочки цибулі на шампурах або шпажках ...
7. ... І обсмажити блюдо до готовності. У процесі можна поливати м'ясо маринадом.
Смачного!
Смачного!