Рецепт Шашлик з ягняти фото

Шашлик з ягняти
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Баранина
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На вечерю , На природу
Гарячі страви , Шашлик
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Шашлик з ягняти маринується в лимонному соці і оцті, сіль додамо в останній момент. Так зберігається чудовий смак м'яса і воно стає особливо ніжним. Маринуємо 4 годину, а потім смажимо на грилі.

Опис приготування:

Шашлик з ягняти, та й взагалі шашлик, люблять в пострадянських країнах. З приходом літа все"їдуть на шашлик" . Готується шашлик з ягняти в два етапи - маринується, потім смажиться на грилі. У маринад солі можна не додавати, а солити вже безпосередньо під час смаження. Маринується ягня не менше чотирьох годин.

  • Плече ягняти - 800 грам
  • Цибулини - 2 штуки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Оцет - 1/4 склянки (бажано - яблучний)
  • Вода - 1/4 склянки
  • Сік лимона - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
  • Орегано (душа) - 1/2 чайних ложки
шашлик з ягняти - фото крок 1
1. Плече ягняти поріжте на шматочки (для шашлику) і складіть в пластиковий закривається пакет або миску з щільною кришкою.
шашлик з ягняти - фото крок 2
2. У блендер викладіть очищену цибулину, часник, лавровий лист, додайте воду, оцет, лимонний сік, сіль, перець і материнку. Збийте все до однорідної маси і влийте в пакет або миску з м'ясом. Закрийте пакет (миску) і потрясіть. М'ясо в маринаді відправте в холодильник на чотири години.
шашлик з ягняти - фото крок 3
3. Через чотири години приготуйте мангал. М'ясо потрібно нанизати на шампури і залишити стекти приблизно на півгодини.
шашлик з ягняти - фото крок 4
4. Обсмажте м'ясо на вугіллі, перевертаючи їх кожні 4-5 хвилин. На даному етапі м'ясо можна солити (але тоді солі в маринад не додаємо).
шашлик з ягняти - фото крок 5
5. Дозвольте готового шашлику з ягняти відпочити хвилин 10, а потім подавайте з маринованим ріпчастою цибулею і улюбленим гарніром. Смачного!

Схожі рецепти