Шашлик з ягняти
(покроковий рецепт з фото)
Шашлик з ягняти маринується в лимонному соці і оцті, сіль додамо в останній момент. Так зберігається чудовий смак м'яса і воно стає особливо ніжним. Маринуємо 4 годину, а потім смажимо на грилі.
Шашлик з ягняти, та й взагалі шашлик, люблять в пострадянських країнах. З приходом літа все "їдуть на шашлик" . Готується шашлик з ягняти в два етапи - маринується, потім смажиться на грилі. У маринад солі можна не додавати, а солити вже безпосередньо під час смаження. Маринується ягня не менше чотирьох годин.
- Плече ягняти - 800 грам
- Цибулини - 2 штуки
- Часник - 6 зубчиків
- Лавровий лист - 4 штуки
- Оцет - 1/4 склянки (бажано - яблучний)
- Вода - 1/4 склянки
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/2 чайних ложки
- Орегано (душа) - 1/2 чайних ложки
1. Плече ягняти поріжте на шматочки (для шашлику) і складіть в пластиковий закривається пакет або миску з щільною кришкою.
2. У блендер викладіть очищену цибулину, часник, лавровий лист, додайте воду, оцет, лимонний сік, сіль, перець і материнку. Збийте все до однорідної маси і влийте в пакет або миску з м'ясом. Закрийте пакет (миску) і потрясіть. М'ясо в маринаді відправте в холодильник на чотири години.
3. Через чотири години приготуйте мангал. М'ясо потрібно нанизати на шампури і залишити стекти приблизно на півгодини.
4. Обсмажте м'ясо на вугіллі, перевертаючи їх кожні 4-5 хвилин. На даному етапі м'ясо можна солити (але тоді солі в маринад не додаємо).
5. Дозвольте готового шашлику з ягняти відпочити хвилин 10, а потім подавайте з маринованим ріпчастою цибулею і улюбленим гарніром. Смачного!