Шашлик з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.
Скільки вже було сказано про різні способи приготування шашлику і про маринаді для нього… У цій страві немає особливих обмежень або правил. Розповідаю, як приготувати шашлик з оцтом.
Опис приготування:
Можна використовувати будь-яке м'ясо, в різних країнах віддають перевагу тим чи іншим сортам. Оцтова кислота відмінно справляється навіть з жорсткими видами м'яса, наприклад, свинячий задньою частиною. Шашлик маринують протягом декількох годин, а краще залишити його на добу. Можна використовувати будь-які спеції за смаком або готову приправу для шашлику.
- Баранина без кісток - 1 кілограм
- Цибуля - 1 штука
- Винний укус - 1/4 склянки
- Червоне сухе вино - 1/4 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - 1/2 пучка
- Соняшникова олія - 1/4 склянки
1
Баранину без кістки вимийте і наріжте шматочками розміром близько 5 сантиметрів, викладіть в миску.
2
В окремій мисці змішайте всі спеції, наріжте дуже дрібно петрушку і цибулю, видавіть через прес зубчики часнику, влийте рідкі складові, перемішайте.
3
Влийте маринад до м'яса, перемішайте і залиште на добу в холодильнику.
4
Через 24 години дістаньте м'ясо, злийте маринад і витріть шматочки трохи серветками.
5
Розділіть м'ясо між 4 шампурами і обсмажуйте на вугіллі протягом 15-20 хвилин, періодично перевертаючи.
6
Подавайте м'ясо відразу ж після приготування, зніміть з шампура або подавайте на них.