Класичний шашлик зі свинини з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший і всім відомий маринад для шашлику готується на основі оцту. Ви не відчуєте неприємного запаху або присмаку. Розповім, як приготувати класичний шашлик зі свинини з оцтом.
Можна вибрати будь-яку частину свинячої тушки, в цей раз у мене свиняча корейка. З м'ясом на шампурах добре поєднуються овочі: перець, цибуля. Якщо у вас є час, залиште шашлик в маринаді на добу або хоча б на ніч, тоді м'ясо буде танути в роті. Подавайте шашлики відразу після приготування.
- Корейська - 900 грам
- Ананаси з соком - 1 Склянка
- Соєвий соус - 0, 5 склянки
- Мед - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Соус «Чилі» - 1/4 склянки
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Мелений імбир - 1 Чайна ложка
- Мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Цибуля - 1 штука
- Перець болгарський - 2 штуки
1. Вимийте м'ясо і витріть його насухо, гострим ножем розріжте його невеликими шматочками.
2. У миску викладіть подрібнені ананаси з ананасовим соком, додайте соєвий соус, мідь, рослинна олія, соус «Чилі», оцет, подрібнений часник, імбир і мелений перець.
3. Перемішайте гарненько і викладіть в миску м'ясо, знову перемішайте і відправте в холодильник на добу або на ніч.
4. Через необхідний час дістаньте м'ясо з холодильника і залиште його на час підготовки овочів. Вимийте і наріжте кубиками перці (жовтий і червоний), цибулину. Розподіліть м'ясо з овочами на шампурах.
5. Розігрійте гриль і викладіть шашлики, обсмажуйте по 3-4 хвилини з кожного боку.
6. Перекладіть шашлики на блюдо і зніміть з шампура, подавайте його відразу з будь-яким гарніром.