Шашлик зі свинини з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Маринадів шашлику існує незліченна кількість. Класичний маринад - це оцет зі спеціями і цибулею. Щоб шашлик вийшов соковитим і м'яким, м'ясо повинно маринуватися мінімум 4 годину.
Ну як же відправитися на природу і не побалувати себе смачним шашличком? Щоб м'ясо вийшло смачним, є дві обов'язкові уязика: це свиняча шия і правильний маринад. Що стосується першого, то з м'ясом багато експериментують (хтось любить шашлик з баранини, а хтось з курки), то з маринадом багато вже давно для себе визначилися. Класичним маринадом вважається оцет і спеції. Я розповім, як приготувати шашлик зі свинини з оцтом так, щоб все, хто його скуштував, захоплювалися вашими кулінарними здібностями.
- Свинина - 3 кілограма (шия)
- Оцет - 150 грам
- Сіль і спеції - За смаком
- Цибуля - 5-6 штук
1. Бажано замаринувати м'ясо і залишити його на ніч. Але якщо ви відправляєтеся на природу спонтанно і у вас є 4 години запасного часу, скористайтеся моїми порадами. Отже, для шашлику нам знадобиться свиняча шия.
2. Нарізаємо м'ясо на квадратні шматочки бажаного розміру. Додаємо сіль і спеції за смаком.
3. Шаткуємо товстими кільцями цибулю і теж додаємо його до м'яса. Ретельно все перемішуємо.
4. У самому кінці додаємо 150 г оцту і знову все перемішуємо. Тепер залишаємо м'ясо на 3-4 години в прохолодному місці. Щогодини перемішуйте м'ясо.
5. Поки маринується м'ясо, можна розпалити вогонь. У минулому році на травневі свята ми несподівано відправилися на природу з друзями. М'ясо довелося маринувати вже на природі. Але нічого, час швидко пролетіло за співами біля ватри. Будь шашлик повинен смажитися на вугіллі. Ні в якому разі не на вогні.
6. Поки розгорявся багаття, ми нанизані на шампури наше м'ясо з цибулею, після чого відправили його смажитися. Аромат шашлику, замаринованого за цим рецептом, розносився на десятки метрів, а готове м'ясо перевершило всі очікування. Воно вийшло м'яким, соковитим і неймовірно смачним.