Рецепт Рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом фото

Рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Свинина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На природу
Гарячі страви, Шашлик

Дуже простий рецепт шашлику, маринуватися м'ясо може недовго, але в підсумку шашлик виходить дуже ніжним і ароматним. Такий шашлик, якщо раптом зіпсувалася погода, можна посмажити і вдома на сковороді.

Багато кулінари не радять застосовувати звичайний оцет при маринуванні м'яса, рекомендують користуватися яблучним. Але мені не дуже подобається смак і аромат яблучного оцту, тому досить часто я готую шашлик саме зі звичайним 9% оцтом. Якщо і вам хочеться шашлику з легкою кислинкою, пропоную вашій увазі рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом.

  • Свинина - 1 кілограм (шийка)
  • Паприка мелена - 1 Чайна ложка
  • Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 0, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 2 Ст. Ложки
рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом - фото крок 1
М'ясо помиємо і наріжемо на шматочки (приблизно по 3, 5 см).
рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом - фото крок 2
Для шашлику я використовую спеції для м'яса, в яких вже є чорний мелений перець, сушений базилік, гострий перець, мелений тмин, чебрець. Ви можете підібрати спеції на свій смак. Але паприку використовуйте обов'язково, вона додає м'ясу не тільки смак, але і колір.
рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом - фото крок 3
Змішуємо всі спеції, оцет і воду в кашку.
рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом - фото крок 4
І в отриманому маринаді гарненько обваляти всі шматочки м'яса. Маринується м'ясо мінімум 1 час.
рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом - фото крок 5
Потім м'ясо нанизуємо на шампури і смажимо на вугіллі. Якщо готуєте шашлик в духовці або на сковороді, нанизуємо на дерев'яні шпажки, які попередньо вимочіть у воді.
рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом - фото крок 6
Смачний шашлик готовий!

Схожі рецепти