Рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт шашлику, маринуватися м'ясо може недовго, але в підсумку шашлик виходить дуже ніжним і ароматним. Такий шашлик, якщо раптом зіпсувалася погода, можна посмажити і вдома на сковороді.
Багато кулінари не радять застосовувати звичайний оцет при маринуванні м'яса, рекомендують користуватися яблучним. Але мені не дуже подобається смак і аромат яблучного оцту, тому досить часто я готую шашлик саме зі звичайним 9% оцтом. Якщо і вам хочеться шашлику з легкою кислинкою, пропоную вашій увазі рецепт смачного шашлику зі свинини з оцтом.
- Свинина - 1 кілограм (шийка)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Спеції для м'яса - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
М'ясо помиємо і наріжемо на шматочки (приблизно по 3, 5 см).
Для шашлику я використовую спеції для м'яса, в яких вже є чорний мелений перець, сушений базилік, гострий перець, мелений тмин, чебрець. Ви можете підібрати спеції на свій смак. Але паприку використовуйте обов'язково, вона додає м'ясу не тільки смак, але і колір.
Змішуємо всі спеції, оцет і воду в кашку.
І в отриманому маринаді гарненько обваляти всі шматочки м'яса. Маринується м'ясо мінімум 1 час.
Потім м'ясо нанизуємо на шампури і смажимо на вугіллі. Якщо готуєте шашлик в духовці або на сковороді, нанизуємо на дерев'яні шпажки, які попередньо вимочіть у воді.
Смачний шашлик готовий!