Рецепт смачного глінтвейну
(покроковий рецепт з фото)
Глінтвейн - це ароматний, смачний, гарячий напій з вина. Я навчу вас, як приготувати смачний глінтвейн, щоб він радував і зігрівав вас в холодну пору року. Все дуже просто, дивіться.
Глінтвейн готують з червоного і з білого вина.
Головне не брати дуже міцне, від цього напій програє в підсумку.
Скористайтеся рецептом приготування класичного варіанту глінтвейну і не пошкодуєте.
- Вино червоне напівсухе - 400 мілілітрів
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок
- Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки
- Імбир - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика - 3-4 штук
- Обкладинка - 1 штука
- Бадьян - 2 штуки
- Апельсин - 2 штуки
1. Для приготування глінтвейну знадобиться апельсинова цедра. Замінити її можна мандариновою.
2. Підготуйте спеції. Натріть мускатний горіх (мелений з пакетика не такий ароматний), роздробити паличку кориці, натріть імбир. Відкладіть 2 зірочки бадьяна і 4 гвоздички.
3. У каструлю з товстим дном налийте вино, нагрівайте його на середньому вогні. Коли воно стане теплим, додайте ложку цукру або 1-2 ложки меду. Сюди ж відправте все спеції.
4. Вино має нагрітися до температури 70 градусів. Опускаємо цедру апельсина в вино, накриваємо кришкою і даємо провину настоятися 10-15 хвилин.
5. Через 15 хвилин глінтвейн потрібно процідити через найдрібніше сито або через кілька шарів марлі.
6. Ну ось, святковий настрій з'являється тільки від одного аромату