Рецепт Рецепт смачного глінтвейну фото

Рецепт смачного глінтвейну
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Імбир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На швидку руку, На святковий стіл, Фуршет
Напої

Глінтвейн - це ароматний, смачний, гарячий напій з вина. Я навчу вас, як приготувати смачний глінтвейн, щоб він радував і зігрівав вас в холодну пору року. Все дуже просто, дивіться.

Глінтвейн готують з червоного і з білого вина.

Головне не брати дуже міцне, від цього напій програє в підсумку.

Скористайтеся рецептом приготування класичного варіанту глінтвейну і не пошкодуєте.

  • Вино червоне напівсухе - 400 мілілітрів
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Мускатний горіх - 1/8 чайних ложки
  • Імбир - 0, 5 чайних ложки
  • Гвоздика - 3-4 штук
  • Обкладинка - 1 штука
  • Бадьян - 2 штуки
  • Апельсин - 2 штуки
рецепт смачного глінтвейну - фото крок 1
1. Для приготування глінтвейну знадобиться апельсинова цедра. Замінити її можна мандариновою.
рецепт смачного глінтвейну - фото крок 2
2. Підготуйте спеції. Натріть мускатний горіх (мелений з пакетика не такий ароматний), роздробити паличку кориці, натріть імбир. Відкладіть 2 зірочки бадьяна і 4 гвоздички.
рецепт смачного глінтвейну - фото крок 3
3. У каструлю з товстим дном налийте вино, нагрівайте його на середньому вогні. Коли воно стане теплим, додайте ложку цукру або 1-2 ложки меду. Сюди ж відправте все спеції.
рецепт смачного глінтвейну - фото крок 4
4. Вино має нагрітися до температури 70 градусів. Опускаємо цедру апельсина в вино, накриваємо кришкою і даємо провину настоятися 10-15 хвилин.
рецепт смачного глінтвейну - фото крок 5
5. Через 15 хвилин глінтвейн потрібно процідити через найдрібніше сито або через кілька шарів марлі.
рецепт смачного глінтвейну - фото крок 6
6. Ну ось, святковий настрій з'являється тільки від одного аромату

Схожі рецепти