Шакінська пахлава
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам рецепт приготування Шекинских пахлави з дуже цікавою начинкою. Десерт виходить одночасно і красивим, і смачним. Дивіться, як приготувати Шекинских пахлаву в домашніх умовах.
Як приготувати Шекинских пахлаву в домашніх умовах? Я використовую вже готове листкове тісто, на яке викладаю начинку з двох видів горіхів. Пахлава випікається в духовці, а в самому кінці додається солодка заливка. Хай щастить!
- Листкове тісто - 1 штука (упаковка)
- Грецькі горіхи - 300 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цедра лимону - 1 штука (по бажанню)
- Мед - 100 грам (для заливки)
- Цукор - 200 грам (для заливки)
- Вода - 200 мілілітрів (для заливки)
- Лісові горіхи або мигдаль - 200 грам
Горіхи подрібнюємо в блендері, частина залишаємо цілими (для прикраси).
Паралельно размаражіваем тісто.
Розтопити вершкове масло. Викладаємо на деко 2 шару тесту, змазаних маслом. Після чого ми можемо або відразу викладати горіхи з цедрою лимона, або покласти знову два шари тесту, змазаних з маслом. Тут вже дивіться самі, я часто для "фортеці" пахлави вниз кладу більше шарів тесту.
Присипаємо тісто горіхами і тертою цедрою лимона. Чергуючи шари тесту, промазати маслом, і начинки.
Верхній шар тіста змащуємо маслом. Тепер розрізаємо пласти тіста на квадрати або ромби, а зверху викладаємо половинки горіхів.
Запікаємо пахлаву в духовці до золотистої скоринки (20-25 хвилин), температура - 180 градусів. Тим часом приготуємо заливку. Воду, цукор і мед кип'ятимо на повільному вогні 5-7 хвилин.
Витягуємо пахлаву з духовки і поливаємо заливанням. Даємо настоятися 10 хвилин.
Смачного!