Севіче з креветок
(покроковий рецепт з фото)
Не так часто на своїй кухні я роблю страви Південної Америки. Занадто вони далеко від мене. Але деякі припали до смаку моїй родині. І я із задоволенням їх повторюю по можливості. Ділюся рецептом.
Для вас я підготувала інструкцію про те, як приготувати севіче з креветок. Головне в цій закусці то, що в ній використовується сира риба або морепродукти. Але у нас креветки не водяться, тому є їх не вареними небезпечно. Також вони буду маринуватися в соусі з цитрусовим соком. Виходить кисло-гостро-солодка закуска.
- Креветки - 1 кілограм
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки
- Перець чилі - 3 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Сік лайма - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Апельсиновий свежевижітий сік - 1, 5 склянки
- Кетчуп - 3/4 склянки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кінза свіжа - За смаком
Цибулю очистіть і наріжте півкільцями. Засипте його 3 ст. Ложками солі. Залиште маринуватися на 20 хвилин. Потім промийте його і відіжміть. Додайте 0, 5 немає. Ложки цукру і 1 ст. Ложку соку лайма. Залиште лук маринуватися на півгодини.
Креветки промийте. Закип'ятіть воду. Варіть в ній морепродукти до червоного кольору. Потім злийте воду, але залиште її.
Далі промийте креветки, остудіть. Очистіть їх від панцира. Видаліть чорну вену. Панцирі прокип'ятіть в злитої воді 6 хвилин. Штам Бульйон.
Змішайте сік апельсина, лайма, кетчуп, цукор, перець чилі шматочками, сіль, рослинна олія. Залийте цим соусом креветки з луком, а також влийте воду з під креветок.
Залиште закуску на 6 годин в холодильнику. Потім подавайте її з нарізаною кінзою. Приємною дегустації!