Севіче з лосося
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите свіжу рибу, то вам варто неодмінно дізнатися як приготувати севіче з лосося. Це легке блюдо з ніжною маринованої риби з авокадо. Корисне і смачне ласощі для перекусу.
Склад севиче може змінюватися на ваш розсуд. Наприклад, до риби і авокадо дуже смачно додавати червоний солодкий перець і шматочки стиглого манго.
Також можна додавати за смаком сушені трави: базилік, розмарин і інші. П для прянощі за бажанням можна посипати рибу дрібкою сушеного меленого імбиру.
- Лосось свіжий - 150 грам
- Лимон - 0, 5 штуки
- Авокадо - 1 штука
- Рукола - 1 пучок
- Перець горошок - За смаком
- Сіль - За смаком
- Часник - 1 зубчик
Лосося промийте і акуратно висушіть паперовим рушником. Візьміть тонкий гострий ніж. Рибу потрібно розрізати на невеликі квадратики зі стороною не більше двох сантиметрів. Вичавіть сік з половинки лимона і додайте його до риби. Залиште лосося маринуватися.
Поки риба маринується, займіться приготуванням ароматної приправи. До даного блюда відмінно підходить суміш перців: чорний, білий і рожевий. Розтлумачте горошки перцю в спеціальній ступці, додайте часник, пропущений через прес.
Тепер прийшов час нарізати авокадо. Розріжте його вздовж на дві частини і видаліть кісточку. Потім очистіть його від шкірки і дрібно наріжте. Зубчики часнику пропустіть через чеснокодавку і додайте до авокадо.
Щоб зібрати блюдо, візьміть плоску тарілку і викладіть шар авокадо. Наверх викладіть рибу. Лимонним соком, які залишилися від риби, полийте її зверху і посипте перцем. Зверху на блюдо покладіть листи руколи або іншої зелені.