Сербський бурек
(покроковий рецепт з фото)
Бурек - це смачний пиріг, який робиться з різними начинками. Дуже популярний такий пиріг в Туреччині і в країнах, які раніше входили до Османської імперії.
Класичний рецепт сербського бурек передбачає використання тесту Філо, я вважаю за краще готувати бурек з покупного тесту. Тісто Філо необхідно замішувати самому, потім розтягувати і це довго. А ось такий бурек готується досить швидко. Начинку можна робити і м'ясну, з фаршу. Сподіваюся, що цей простий рецепт приготування сербського бурек допоможе вам урізноманітнити ваше меню і вам сподобається результат. Удачі вам!
- Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
- Сир - 400 грам
- Бринза - 100 грам
- Шпинат - 500 грам
Розморожуємо тісто.
Натираємо сир і бринзу на крупній тертці.
Нарізаний шпинат обдаємо окропом і додаємо до сиру.
Перемішуємо майбутню начинку.
Кожен лист тесту розгортаємо в довгу смужку довгою 60 см, а шириною 10.
Викладаємо на смужку четверту частину начинки, рівномірно розподіляємо її. Скачує в рулет.
Форму для випічки, діаметром 30 см змащуємо рослинним маслом, а дно вистилає папером. Викладаємо по краю вийшов рулет.
Точно так же звертаємо інші три рулету і викладаємо їх спіраллю в форму. Змащуємо верхівку рослинним маслом.
Випікаємо бурек в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Вимикаємо духовку і даємо пирогу дійти ще хвилин 20. Ось так він виглядає в готовому вигляді.