Рецепт Сербський бурек фото

Сербський бурек
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю
Випічка
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Бурек - це смачний пиріг, який робиться з різними начинками. Дуже популярний такий пиріг в Туреччині і в країнах, які раніше входили до Османської імперії.

Опис приготування:

Класичний рецепт сербського бурек передбачає використання тесту Філо, я вважаю за краще готувати бурек з покупного тесту. Тісто Філо необхідно замішувати самому, потім розтягувати і це довго. А ось такий бурек готується досить швидко. Начинку можна робити і м'ясну, з фаршу. Сподіваюся, що цей простий рецепт приготування сербського бурек допоможе вам урізноманітнити ваше меню і вам сподобається результат. Удачі вам!

  • Тісто листкове бездріжджове - 500 грам
  • Сир - 400 грам
  • Бринза - 100 грам
  • Шпинат - 500 грам
сербський бурек - фото крок 1
Розморожуємо тісто.
сербський бурек - фото крок 2
Натираємо сир і бринзу на крупній тертці.
сербський бурек - фото крок 3
Нарізаний шпинат обдаємо окропом і додаємо до сиру.
сербський бурек - фото крок 4
Перемішуємо майбутню начинку.
сербський бурек - фото крок 5
Кожен лист тесту розгортаємо в довгу смужку довгою 60 см, а шириною 10.
сербський бурек - фото крок 6
Викладаємо на смужку четверту частину начинки, рівномірно розподіляємо її. Скачує в рулет.
сербський бурек - фото крок 7
Форму для випічки, діаметром 30 см змащуємо рослинним маслом, а дно вистилає папером. Викладаємо по краю вийшов рулет.
сербський бурек - фото крок 8
Точно так же звертаємо інші три рулету і викладаємо їх спіраллю в форму. Змащуємо верхівку рослинним маслом.
сербський бурек - фото крок 9
Випікаємо бурек в розігрітій до 220 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин. Вимикаємо духовку і даємо пирогу дійти ще хвилин 20. Ось так він виглядає в готовому вигляді.

Схожі рецепти