Бурек з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Бурек з м'ясом - це пиріг у вигляді згорнутої ковбаски. Найголовніший секрет смачної випічки - правильно приготоване тісто. Воно повинно бути дуже тонким, а після випічки стає ніжним і хрустким.
Бурек - смачна випічка східної кухні. Вона буває з різноманітними начинками, але головний секрет - правильне тісто. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати бурек з м'ясом за класичним турецькому рецептом. Тісто - найголовніша складова пирога, з ним потрібно повозитися. Звичайно, можна взяти вже готове тісто філо, воно ідеально підходить для випічки бурек. Тісто виходить дуже тонким, просочене маслом, приємно хрумтить, а соковита начинка з яловичини робить пиріг просто чудовим! Смачного!
- Борошно - 4, 5 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки(1/4 ç.l. Для тіста + 1/4 ç.l. Для фаршу)
- Вода - 1 Склянка
- Рослинна олія - 1/2 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука (великий)
- Картопля - 2 штуки (невеликі)
- Фарш із яловичини - 700 грам
- Яйця - 1 штука
- Молоко - 1/4 склянки
- Перець чорний мелений - 2 щіпки
Борошно просійте гіркою, приправити сіллю, зробіть поглиблення в центрі. Влийте воду і масло.
Перемішайте тісто спочатку ложкою, а потім руками. Вимісити еластичне тісто.
Накрийте його плівкою і поставте в холодильник на 30-40 хвилин.
Картопля почистіть, потріть на крупній тертці. Додайте фарш, яєчний жовток, сіль і poperčite. Додайте молоко і перемішайте все до однорідності.
Дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його качалкою.
Розкладіть рушник на стіл, викладіть тісто і акуратно розтягніть його руками. Тісто має бути дуже тонким, прозорим на вигляд.
Змастіть рослинним маслом. Викладіть фарш полосочкой і за допомогою рушники скрутіть тісто тонкої трубочкою, а потім скрутіть ковбаскою.
Покладіть пиріг в змащену маслом форму і відправте в розігріту до 250 градусів духовку на 5-10 хвилин. Потім зменшіть до 200 градусів і випікайте 25-30 хвилин.