Рецепт Мусака сербський фото

Мусака сербський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Грецька кухня
М'ясо , Овочі , Картопля , Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Дуже смачна і соковита запіканка по балканському рецептом. Відрізняється від грецького однойменного страви, але теж смачно і навіть можна приготувати на невелике сімейне свято.

Опис приготування:

Мусака дуже популярна страва в Сербії. Сербська мусака відрізняється від грецької і турецької. У рецептурі немає баклажан і соусу"бешамель" . Заливку, сполучну картоплю і фарш роблять з молока і яєць, або з йогурту і яєць. Блюдо значно швидше і простіше готувати. Розповідаю, як приготувати мусака сербську і сподіваюся, що рецепт з фото допоможе вам приготувати смачний і ситний обід.

  • Фарш - 600-700 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Помідори - 3-4 штук
  • Молоко - 1 Склянка
  • Яйця - 3 штуки
  • Сир - 120 грам
  • Сухі приправи - 0, 5 чайних ложки (тип "Веджет & Quot; )
  • Масло рослинне - 100 мілілітрів
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка (половина - для фаршу, інше - для молочної заливки)
  • Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
мусака сербський - фото крок 1
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Наливаємо в сковорідку рослинне масло і обсмажуємо на ньому фарш з цибулею і морквою. Солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком.
мусака сербський - фото крок 2
Чистимо картоплю і нарізаємо тоненькими кружальцями. Деко з високими бортиками змащуємо вершковим маслом і викладаємо третину кружечків картоплі. Посипаємо"вегетой" - її дуже люблять в Сербії.
мусака сербський - фото крок 3
На картопля викладаємо половину обсмаженого з цибулею і морквою фаршу
мусака сербський - фото крок 4
Потім знову третину картоплі і зверху - залишився фарш.
мусака сербський - фото крок 5
Помідори миємо, нарізаємо кружечками і викладаємо поверх шару фаршу.
мусака сербський - фото крок 6
Помідори накриваємо рештою кружечками картоплі. Наливаємо в деко приблизно стакан води, накриваємо деко фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30.
мусака сербський - фото крок 7
Розмішуємо яйця з молоком і сіллю. Дістаємо деко з духовки, прибираємо фольгу. Заливаємо яєчно-молочною сумішшю нашу запіканку і посипаємо зверху натертим сиром.
мусака сербський - фото крок 8
Запікаємо в духовці при тій же температурі ще хвилин 20. Доти, поки не утвориться гарна скоринка сиру.

Схожі рецепти