Мусака сербський
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачна і соковита запіканка по балканському рецептом. Відрізняється від грецького однойменного страви, але теж смачно і навіть можна приготувати на невелике сімейне свято.
Мусака дуже популярна страва в Сербії. Сербська мусака відрізняється від грецької і турецької. У рецептурі немає баклажан і соусу "бешамель" . Заливку, сполучну картоплю і фарш роблять з молока і яєць, або з йогурту і яєць. Блюдо значно швидше і простіше готувати. Розповідаю, як приготувати мусака сербську і сподіваюся, що рецепт з фото допоможе вам приготувати смачний і ситний обід.
- Фарш - 600-700 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідори - 3-4 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 120 грам
- Сухі приправи - 0, 5 чайних ложки (тип "веджет ")
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 20 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка (половина - для фаршу, інше - для молочної заливки)
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
Чистимо цибулю та моркву. Моркву натираємо на тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Наливаємо в сковорідку рослинне масло і обсмажуємо на ньому фарш з цибулею і морквою. Солимо, перчимо і додаємо спеції за смаком.
Чистимо картоплю і нарізаємо тоненькими кружальцями. Деко з високими бортиками змащуємо вершковим маслом і викладаємо третину кружечків картоплі. Посипаємо "вегетой" - її дуже люблять в Сербії.
На картопля викладаємо половину обсмаженого з цибулею і морквою фаршу
Потім знову третину картоплі і зверху - залишився фарш.
Помідори миємо, нарізаємо кружечками і викладаємо поверх шару фаршу.
Помідори накриваємо рештою кружечками картоплі. Наливаємо в деко приблизно стакан води, накриваємо деко фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25-30.
Розмішуємо яйця з молоком і сіллю. Дістаємо деко з духовки, прибираємо фольгу. Заливаємо яєчно-молочною сумішшю нашу запіканку і посипаємо зверху натертим сиром.
Запікаємо в духовці при тій же температурі ще хвилин 20. Доти, поки не утвориться гарна скоринка сиру.