Сербський бринза
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати сербську бринзу, вам не знадобиться якісь особливі навички, пристосування або ще щось незвичайне. Тепер ви зможете щодня вживати в їжу натуральний молочних продукт.
Якщо ви хочете знати, як приготувати сербську бринзу, то це рецепт прийде вам на допомогу. Такий сир можна вживати самостійно з чаєм або кавою, класти на бутерброди. Також ви можете використовувати його в якості начинки для пирогів або будь-яких інших кондитерських виробів і випічки. Він містить багато кальцію і корисний для здоров'я.
- Молоко - 18 літрів
- Сичужний фермент - 1 штука(1 пакетик пепсину)
- Вода - 1 літр
Візьміть велику каструлю, влийте в неї літр холодної води. До неї додайте пакетик пепсину. Саме він дозволить перетворити звичайне молоко в цінний кисломолочний продукт.
Молоко нагрейте, щоб воно було не гарячим, а злегка теплим. Додайте в нього стакан холодної води, в якій розлучений фермент. Залиште на деякий час постояти. Через пару годин ви поведіть, як піднялася сирна маса, відокремившись від сироватки. Зніміть її ситом або друшляком і залиште стікати. Потім посоліть сир з усіх боків.
Готовий сир зберігайте в холодильнику. Пам'ятайте, що це натуральний продукт, тому його термін зберігання не повинен бути довше, ніж три доби.