Домашня бринза
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я покажу, як приготувати домашню бринзу. Смачний рецепт дістався мені від бабусі. Вона завжди готувала чудові продукти з коров'ячого молока. Ця бринза - смакота! обов'язково пробуйте!
Секрет смаку домашньої бринзи - натуральне молоко. Магазинний варіант навіть самого жирного молока тут не підійде. Зазвичай я беру ранкове молоко з ринку у перевірених бабусь. Сир виходить дуже смачною, як в дитинстві! дивіться, як приготувати домашню бринзу.
- Молоко - 3 L
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Молоко доводимо до кипіння. Вливаємо оцет і всипаємо сіль. Вогонь не виключаємо ще пару хвилинок, щоб маса створожітся. Через друшляк і марлечку проціджуємо масу, сироватку прибираємо.
Надаємо масі потрібну форму, поставивши зверху щось важке. Це може бути балон, каструлька або чистий камінь. Ми залишаємо в холоді на годину.
Нарізаємо нашу бринзу на великі шматочки. Подаємо в холодному вигляді. Бринза ідеальна для сніданку. Смачного!