Бринза з коров'ячого молока в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий рецепт чудової домашньої бринзи. Зі звичайних інгредієнтів без спеціальної закваски ви отримаєте ніжний, смачний і корисний продукт.
Готуватися бринза просто. Підійдуть продукти з магазину, але потрібно пам'ятати, що чим вище буде їх жирність, тим більше вихід бринзи. У мене молоко 2, 5%, а сметана 15% жирності. Сіль кладіть до смаку. Щоб бринза вийшла зовсім солоною, вимочіть її в солоній сироватці. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 250-300 грам готової продукції.
- Молоко коров'яче - 1 літр
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Куряче яйце - 2 штуки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Підготуйте інгредієнти для приготування домашньої бринзи.
У каструлю з товстим дном налийте молоко і поставте на вогонь.
У миску розбийте яйця.
Всипте сіль за смаком.
Додайте сметану.
Добре збийте яйця зі сметаною і сіллю.
Коли молоко в каструлі почне закипати, влийте суміш яєць, сметани і солі. Постійно перемішуючи, доведіть суміш до кипіння. Варіть п'ять хвилин на невеликому вогні. Ви побачите, як рідина почне згортатися і перетворюватися в пластівці. А потім почне відділятися сироватка і з'являться згустки сиру.
Дайте отриманої суміші охолонути протягом 10-15 хвилин. Після відкиньте на сито або друшляк з марлею в кілька шарів. Сито поставте в миску, в яку буде стікати сироватка.
Зауважте марлю вузлом і підвісьте бринзу над мискою з сироваткою.
Через три години викладіть на бринзу вантаж і відправте в холод на ніч. Вранці зніміть марлю.
Домашня бринза з коров'ячого молока готова. Можна подавати до чаю.