Сир з козячого молока в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Такий сир з козячого молока в домашніх умовах виходить неймовірно ніжним. Якщо раптом боїтеся неприємного запаху або присмаку, сумніву в сторону, це шалено смачно!
Це дуже простий рецепт сир з козячого молока в домашніх умовах, і я вам розповім, чому я так люблю цей рецепт і всім його рекомендую. Вся справа в молоці - козяче молоко набагато жирніше коров'ячого, а значить, і сир з нього завжди виходить ніжніше і смачніше. Консистенція щільніша, сир не розвалюється, а ріжеться акуратно на шматочки, - зовсім як адигейський покупної! Так що спробуйте, рекомендую!
- Молоко козяче - 1.5 L
- Кефір - 1 літр
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Кефір ставимо на маленький вогонь, чекаємо, поки виділитися сирок. Відціджуємо, сир їмо, а сироватку залишимо пару днів настоятися.
2. Тепер ставимо на плиту молоко, змішуємо з підготовленою сироваткою. Нехай на маленькому вогні вариться до тих пір, поки не виділитися сир. Відціджуємо його і нехай постоїть під пресом в холодильнику.
3. Перед тим, як помістити сир під прес, додайте сіль і спеції, перемішайте. Ось, а тепер нехай стоїть під пресом.
4. І вуаля - ваш сир вже на наступний день готовий!