Сир з молока в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий сир можна і потрібно приготувати власними руками. В результаті у вас вийде щось на зразок індійського "панірують" . А готується він дуже просто! Переконайтеся в цьому самі.
Сьогодні я розповім, як приготувати сир з молока в домашніх умовах просто і відносно швидко. Такий сир можна і просто їсти, і використовувати в якості додаткового інгредієнта в різні страви. Пробуйте!
- Молоко - 1 літр (з терміном зберігання не більше 7 днів)
- Кефір - 150 мілілітрів
Молоко наливаємо в ємність (каструльку) з товстим дном. Ставимо цю каструлю на плиту.
Чекаємо, поки молоко почне кипіти. Як тільки це сталося, вливаємо до молока (обов'язково - тонкою цівкою) кефір, не забуваємо постійно помішувати.
Через кілька хвилин ви повинні будете побачити, як маса розділяється на сир і сироватку. Сир спливе на поверхню.
Як тільки процес повністю завершиться, візьміть марлю. Накрийте нею будь-яку ємність, процідіть за допомогою марлі сир від сироватки.
Потім ми щільно обмотуємо і зав'язуємо сир в марлю. Відкладемо його в сторону під саморобний прес. Чекаємо, поки сир настоюється.
Через кілька годин наш сир з молока в домашніх умовах можна діставати і вживати. Смачного!