Сир з козячого молока
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир з козячого молока стане справжньою знахідкою для тих, хто хоче приємно порадувати своїх близьких смачними десертами або корисною їжею. Приготувати сир з козячого молока дуже просто.
У нашій родині всі знають, як приготувати сир з козячого молока, так як цей продукт є справжнім вітамінним скарбом. Він відмінно підходить для дітей і вагітних жінок, так як молоко необхідно перекипятить перед тим, як готувати сир. Ви можете зробити сир рідшою або густої консистенції, в залежності від ваших уподобань.
- Козяче молоко - 5 літрів
- Сичужний фермент - 4 краплі
- Дріжджі - 0, 5 L
- Вода - 70 мілілітрів
1. Підготуйте молоко (для дітей і вагітних жінок молоко краще пастеризувати). Поставте молоко на великий вогонь. Безперервно помішуючи, доведіть молоко до температури 90 градусів.
2. Поставте каструлю в раковину з дуже холодною водою для охолодження. Поміняйте один раз воду, щоб молоко швидше охолодити до температури 20-22 ступеня.
3. Розведіть у воді 4 краплі сичужного ферменту. Додайте в молоко закваску, розведений у воді фермент. Накрийте кришкою і залиште в теплому місці до утворення згустку. Наріжте згусток на квадратики.
4. Перемістіть сирну масу в мішок, добре його зав'яжіть і підвісьте на ніч над раковиною для того, щоб стекла сироватка.
5. На наступний день сир готовий, посоліть і перемішайте його.
6. Щоб отримати сир густішою і твердої консистенції, спресуйте його в пресі для сиру.
7. Сир готовий. Смачного!