Масло з козячого молока
(покроковий рецепт з фото)
Масло з козячого молока має ніжний вершковий смак і приємний аромат. Воно багате білками, вітамінами і мікроелементами. Молочний жир, що міститься в козячому молоці, засвоюється краще коров'ячого.
Вершкове масло з козячого молока має сильну протизапальну, знеболюючим, бактерицидну, ранозагоювальну і пом'якшувальною діями. Приготувати масло з козячого молока в домашніх умовах досить просто.
- Вершки з козиного молока - 500 мілілітрів
Для отримання масла з козячого молока нам знадобляться вершки. Зібрати їх можна вручну, але вихід масла буде менше і дозрівати вершки будуть довше. Козье молоко нагрейте до 35 градусів і пропустіть через сепаратор. Потім дайте вершкам дозріти при кімнатній температурі протягом доби, потім ще 2 доби в холодильнику.
Перекладіть загусла вершки в чашу з високими стінками. Збивайте їх міксером протягом 5 хвилин.
При виділенні сколотин, злийте її.
Продовжуйте збивати вершки до тих пір, поки вони не почнуть збиратися в грудку. Потім ретельно промийте вийшло масло в крижаній воді, вичавлюючи його від сколотин.
Якщо погано промити масло, воно швидко скисне.
Якщо погано промити масло, воно швидко скисне.
Готове масло з козячого молока зберігайте в холодильнику.