Рецепт Масло з козячого молока фото

Масло з козячого молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування
На сніданок
По-селянськи
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Масло з козячого молока має ніжний вершковий смак і приємний аромат. Воно багате білками, вітамінами і мікроелементами. Молочний жир, що міститься в козячому молоці, засвоюється краще коров'ячого.

Опис приготування:

Вершкове масло з козячого молока має сильну протизапальну, знеболюючим, бактерицидну, ранозагоювальну і пом'якшувальною діями. Приготувати масло з козячого молока в домашніх умовах досить просто.

  • Вершки з козиного молока - 500 мілілітрів
масло з козячого молока - фото крок 1
Для отримання масла з козячого молока нам знадобляться вершки. Зібрати їх можна вручну, але вихід масла буде менше і дозрівати вершки будуть довше. Козье молоко нагрейте до 35 градусів і пропустіть через сепаратор. Потім дайте вершкам дозріти при кімнатній температурі протягом доби, потім ще 2 доби в холодильнику.
масло з козячого молока - фото крок 2
Перекладіть загусла вершки в чашу з високими стінками. Збивайте їх міксером протягом 5 хвилин.
масло з козячого молока - фото крок 3
При виділенні сколотин, злийте її.
масло з козячого молока - фото крок 4
Продовжуйте збивати вершки до тих пір, поки вони не почнуть збиратися в грудку. Потім ретельно промийте вийшло масло в крижаній воді, вичавлюючи його від сколотин.
Якщо погано промити масло, воно швидко скисне.
масло з козячого молока - фото крок 5
Готове масло з козячого молока зберігайте в холодильнику.

Схожі рецепти