Кисле молоко з козячого молока
(покроковий рецепт з фото)
Козяче молоко вважається найкориснішим, воно допомагає підвищити імунітет і необхідно при захворюванні шлунково-кишкового тракту. Якщо не можете пити молоко, приготуйте кисле молоко. Все дуже просто.
Якщо хочете приготувати кисле молоко швидше, додайте в молоко трохи раніше кислого молока. Кисломолочні бактерії будуть розвиватися швидше завдяки заквасці і кисле молоко приготуватися за 10-12 годин. Козяче молоко, на відміну від коров'ячого, жирне. На домашньому молоці після скисання утворюється шар сметани. Молоко з магазину вже без вершків, тому, кисле молоко буде без верхнього жирного шару. Але, навіть магазинне молоко 3, 6-4% жирності і це відчутно після скисання. Кисломолочні продукти з козячого молока дуже корисні і смачні, пробуйте.
- Молоко козяче - 500 мілілітрів
Підготуємо молоко.
Накриваємо склянки з молоком х.Б. Серветкою і залишаємо на добу в теплому місці. Влітку досить залишити молоко на столі. Взимку можна поставити ближче до джерела тепла.
Через добу кисле молоко готова. Якщо залишити кисле молоко в теплі далі, відокремитися сироватка і сирні пластівці. Кисле молоко буде значно кисліші.
Кисле молоко можна подавати на сніданок або полуденок, з ягідним або фруктовим смузі.
Смачного!