Рецепт Сир з коров'ячого молока своїми руками фото

Сир з коров'ячого молока своїми руками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Хочу поділитися зовсім нескладним, але неймовірно вдалим варіантом, як приготувати сир з коров'ячого молока своїми руками. Якщо ви хочете побалувати себе домашнім натуральним продуктом, запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Хочу звернути вашу увагу на те, що в залежності від того, скільки молока ви будете використовувати, може варіюватися кількість кальцію хлориду і мезофильной закваски. Крім того, замість закваски можна також використовувати жирну домашню сметану, наприклад. В результаті вийде м'який сир, зразок фети, але можна витримати сир під пресом.

  • Mezofilynaya стартер - 1 штука
  • Хлорид кальцію - 1 штука
  • Молоко - 4 L
сир з коров'ячого молока своїми руками - фото крок 1
1. Якщо ви не впевнені в якості молока, то найкраще його прокип'ятити, а потім остудити приблизно до 33 градусів (дуже зручно використовувати термометр). Введіть закваску і хлорид кальцію. Залиште молоко на плиті.
сир з коров'ячого молока своїми руками - фото крок 2
2. Приблизно через 1-2 години маса схопиться і стане досить щільної. Гострим ножем наріжте її на невеликі кубики. Чи не перемішуйте!
сир з коров'ячого молока своїми руками - фото крок 3
3. На водяній бані прогрійте молоко приблизно до 40 градусів, помішуючи. Приблизно через годинку прогрівання можна акуратно перекласти масу на марлю, складену в декілька разів.
сир з коров'ячого молока своїми руками - фото крок 4
4. Залиште сир стікати на годину-півтора, а потім загорніть і підвісьте.
сир з коров'ячого молока своїми руками - фото крок 5
5. Коли стече вся сироватка, сир ущільнився.
сир з коров'ячого молока своїми руками - фото крок 6
6. А після його можна нарізати шматочками і подавати до столу. При бажанні в сир ви можете додати спеції або трави, наприклад.

Схожі рецепти