Сир з коров'ячого молока своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися зовсім нескладним, але неймовірно вдалим варіантом, як приготувати сир з коров'ячого молока своїми руками. Якщо ви хочете побалувати себе домашнім натуральним продуктом, запам'ятовуйте!
Хочу звернути вашу увагу на те, що в залежності від того, скільки молока ви будете використовувати, може варіюватися кількість кальцію хлориду і мезофильной закваски. Крім того, замість закваски можна також використовувати жирну домашню сметану, наприклад. В результаті вийде м'який сир, зразок фети, але можна витримати сир під пресом.
- Mezofilynaya стартер - 1 штука
- Хлорид кальцію - 1 штука
- Молоко - 4 L
1. Якщо ви не впевнені в якості молока, то найкраще його прокип'ятити, а потім остудити приблизно до 33 градусів (дуже зручно використовувати термометр). Введіть закваску і хлорид кальцію. Залиште молоко на плиті.
2. Приблизно через 1-2 години маса схопиться і стане досить щільної. Гострим ножем наріжте її на невеликі кубики. Чи не перемішуйте!
3. На водяній бані прогрійте молоко приблизно до 40 градусів, помішуючи. Приблизно через годинку прогрівання можна акуратно перекласти масу на марлю, складену в декілька разів.
4. Залиште сир стікати на годину-півтора, а потім загорніть і підвісьте.
5. Коли стече вся сироватка, сир ущільнився.
6. А після його можна нарізати шматочками і подавати до столу. При бажанні в сир ви можете додати спеції або трави, наприклад.