Твердий сир своїми руками
(покроковий рецепт з фото)
Вам більше не доведеться шукати хороший сир в магазині, адже за цим рецептом можна приготувати просто дивовижний сир в домашніх умовах! На це у вас піде півгодини, а сир вийде дуже ароматним.
Навряд чи ви зможете знайти гідну заміну домашньому сиру, приготовленого за цим рецептом. Натуральний, ароматний і дуже м'який сир відмінно підійде для будь-яких страв в якості начинки або прикраси, при цьому ви зможете не сумніватися в його користь! За бажанням можна додати спеції, горіхи або насіння в такий сир, від цього він стане ще смачніше! Нижче ви можете побачити, як приготувати твердий сир своїми руками.
- Молоко - 1 літр
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
1. У невеликій каструлі змішайте сир з молоком, варіть до кипіння (або поки сироватка не відійде). У мене на це пішло приблизно 10 хвилин.
2. Друшляк застеліть подвійним шаром марлі, злийте туди масу, щоб відокремити сироватку від сиру. Далі зберіть марлю разом і відіжміть сир за допомогою ложки або лопатки від залишилася рідини.
3. Яйця змішайте з сіллю і содою, перемішайте вилкою.
4. Покладіть в каструлю вершкове масло, додайте сир. Поставте на вогонь і постійно помішуйте, поки масло не розтане.
5. Додайте яєчну суміш, зробіть вогонь поменше і в перебігу 10 хвилин помішуйте масу дерев'яною ложкою. У результаті повинна вийде густа і швидко загусає маса. Перекладіть масу в застелений пергаментним папером лоток або форму і дайте охолонути.
6. Залиште сир в формі в холодильнику на ніч. Смачного!