Сербський пита
(покроковий рецепт з фото)
Сербська пита нагадує листковий пиріг. Піти дуже популярні в Сербії і роблять їх і солоними, і солодкими. Якщо вам не лінь трохи повозитися з тестом, раджу приготувати цей цікавий пиріг.
Прочитавши рецепт приготування сербської піти, ви засумнівалися - чи варто братися за підготовку цього блюда? варто! Піта дуже популярна в Сербії. Вона відрізняється від випічки з такою ж назвою - грецької, єврейської, турецької. Тісто у неї зовсім інше, відповідно і смак виходить іншим. Я сподіваюся, що рецепт сербської піти з фото допоможе вам і ви поласувати смачною випічкою. Удачі вам, терпіння і приємного апетиту!
- Борошно - 3 склянки
- Вода - 300 мілілітрів
- Сіль - 5-6 Щепоток(4 щіпки - в тісто, інше - в фарш)
- Фарш - 200 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Сир - 100-150 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
Змішуємо борошно з сіллю і вливаємо воду. Замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і даємо дозріти хоча б хвилин 30.
Поки тісто відпочиває, підготуємо начинку. Для цього додаємо в фарш подрібнену цибулю і часник, сіль і перець. Додаємо дрібно нарізану зелень і все добре перемішуємо.
Ділимо тісто на частини. Кожну частину скачуємо в кулю.
Робимо з кожної частини тесту корж і змащуємо рослинним маслом.
Тепер кожен коржик нам необхідно якомога більше розтягнути. Щоб тісто у нас вийшло практично прозорим. Злегка змастіть стіл рослинним маслом і легкими рухами розтягуйте тісто.
Перший шар тіста залишаємо розтягнутим . Другий шар розтягуємо так само, як перший, але складаємо конвертом, викладаємо на перший шар, і на нього викладаємо третину м'ясного фаршу.
Сир натираємо на крупній тертці і третина викладаємо на шар фаршу.
Точно так само чинимо з третьої і четвертої коржем. Розтягуємо, змащуємо рослинним маслом, звертаємо конвертом, викладаємо на другу корж. Потім - фарш, сир і далі остання третя коржик, фарш, сир. Потім піднімаємо краю першої коржі і красиво загортаємо наш пиріг.
Викладаємо піту на деко, застелений папером для випічки і змащуємо рослинним маслом із зеленню і часником.
Випікаємо в духовці при 200 градусах хвилин 30-35.