Рецепт Сербський пита фото

Сербський пита
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Тісто
Дієтичне харчування , Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Фуршет
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Сербська пита нагадує листковий пиріг. Піти дуже популярні в Сербії і роблять їх і солоними, і солодкими. Якщо вам не лінь трохи повозитися з тестом, раджу приготувати цей цікавий пиріг.

Опис приготування:

Прочитавши рецепт приготування сербської піти, ви засумнівалися - чи варто братися за підготовку цього блюда? варто! Піта дуже популярна в Сербії. Вона відрізняється від випічки з такою ж назвою - грецької, єврейської, турецької. Тісто у неї зовсім інше, відповідно і смак виходить іншим. Я сподіваюся, що рецепт сербської піти з фото допоможе вам і ви поласувати смачною випічкою. Удачі вам, терпіння і приємного апетиту!

  • Борошно - 3 склянки
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Сіль - 5-6 Щепоток(4 щіпки - в тісто, інше - в фарш)
  • Фарш - 200 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Зелень кропу, петрушки - 20 грам
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Сир - 100-150 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
сербський пита - фото крок 1
Змішуємо борошно з сіллю і вливаємо воду. Замішуємо тісто, загортаємо його в плівку і даємо дозріти хоча б хвилин 30.
сербський пита - фото крок 2
Поки тісто відпочиває, підготуємо начинку. Для цього додаємо в фарш подрібнену цибулю і часник, сіль і перець. Додаємо дрібно нарізану зелень і все добре перемішуємо.
сербський пита - фото крок 3
Ділимо тісто на частини. Кожну частину скачуємо в кулю.
сербський пита - фото крок 4
Робимо з кожної частини тесту корж і змащуємо рослинним маслом.
сербський пита - фото крок 5
Тепер кожен коржик нам необхідно якомога більше розтягнути. Щоб тісто у нас вийшло практично прозорим. Злегка змастіть стіл рослинним маслом і легкими рухами розтягуйте тісто.
сербський пита - фото крок 6
Перший шар тіста залишаємо розтягнутим . Другий шар розтягуємо так само, як перший, але складаємо конвертом, викладаємо на перший шар, і на нього викладаємо третину м'ясного фаршу.
сербський пита - фото крок 7
Сир натираємо на крупній тертці і третина викладаємо на шар фаршу.
сербський пита - фото крок 8
Точно так само чинимо з третьої і четвертої коржем. Розтягуємо, змащуємо рослинним маслом, звертаємо конвертом, викладаємо на другу корж. Потім - фарш, сир і далі остання третя коржик, фарш, сир. Потім піднімаємо краю першої коржі і красиво загортаємо наш пиріг.
сербський пита - фото крок 9
Викладаємо піту на деко, застелений папером для випічки і змащуємо рослинним маслом із зеленню і часником.
сербський пита - фото крок 10
Випікаємо в духовці при 200 градусах хвилин 30-35.

Схожі рецепти