Грецька пита
(покроковий рецепт з фото)
Піта - це плоска, прісноводний, круглий коржик. Вона відома з найдавніших часів, згадки про неї є ще в Старому Завіті. У багатьох народів є свій рецепт цієї коржі, в тому числі і у греків.
Спекти грецьку піту дуже просто, вона відмінно підходить до сніданку, закуска, обіду, так як по суті - це хліб. Дуже зручно брати піту на пікнік, так як у неї є кишенька в який можна покласти найрізноманітнішу начинку. Дивіться покроковий рецепт і радуйте свою сім'ю різноманітною і смачною їжею.
- Борошно пшеничне - 220 грам (вищого сорту)
- Вода - 140 мілілітрів (тепла)
- Цукор - 1 Чайна ложка (без верху)
- Сіль - 1 Чайна ложка (без верху)
- Дріжджі сухі - 3 грами (швидкодіючі, 1 чайна ложка з гіркою)
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти.
У миску для замішування тіста просійте борошно.
Додайте в борошно сіль, цукор, дріжджі, розмішайте.
Зробіть в борошні поглиблення, влийте в нього воду і оливкове масло.
Замісити тісто, якщо місити руками, то за часом не менше 10 хвилин, але можна місити міксером, хвилини 3-4.
Накрийте тісто харчовою плівкою і поставте в тепле місце на 1 час.
Вибродівшєє тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2 рази.
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, розділи 8 частин, подкатайте їх в кулю.
Розкачайте тісто в корж розміром з чайне блюдце. Випікати краще за 4 штуки, в духовці, розігрітій до максимальної температури. Час випічки 5-7 хвилин.
Готові коржі змастіть злегка оливковою олією, накрийте серветкою, щоб хліб не підсихав.
В правильно приготовленої піті всередині утворюється "кишеньку", в який дуже зручно покласти начинку з м'яса, риби, овочів, присмачивши соусом. В даному рецепті начинка складається з авокадо, тунця, червоного салатного лука, скропити лимонним соком і оливковою олією.