Рецепт Щука в коптильні фото

Щука в коптильні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Щука
Дієтичне харчування
На природу, На святковий стіл, Новий рік
Страви цілком

Рецепт для завзятих рибалок, які не проти поласувати таким блюдом, як копчена щука. Втім рибку можна «зловити» і на найближчому ринку. Головне результат!

Риболовля вдалася на славу, і прийшло саме час приготувати копчену щуку. Для початку попатраєте рибу від нутрощів, натріть сіллю і залиште маринуватися на 2 годину. Потім розкладіть рибку на решітці коптильні, насипте тріски з фруктових дерев і коптити протягом 35 хвилин. Копчену щуку вийміть з коптильні, остудіть і подавайте на стіл в якості закуски, або використовуйте як інгредієнт для інших страв. Смачного!

  • Щука - 6 штук
  • Сіль - За смаком
щука в коптильні - фото крок 1
В першу чергу слід випатрати рибу, голови і хвости можна не видаляти. Промийте і натріть добре кожну тушку сіллю. Залиште рибу маринуватися на пару годин.
щука в коптильні - фото крок 2
Тим часом підготуйте тріску для копчення - відмінно підійдуть в будь-якій пропорції такі сорти деревини - яблуня, груша, вишня, горобина, калина.
щука в коптильні - фото крок 3
Встановіть в коптильні грати для риби і розкладіть підготовлені гілки шаром близько 3 см.
щука в коптильні - фото крок 4
Розпаліть помірний вогонь під коптильнею, дочекайтеся появи білого диму з коптильні і засікайте 35 хвилин.
щука в коптильні - фото крок 5
Готову рибу вийміть з коптильні, остудіть і подавайте на стіл. Копчену щуку можна зберігати в холодильнику до двох тижнів і використовувати в якості закуски або як інгредієнт для різноманітних салатів.

Схожі рецепти