Щука в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт для завзятих рибалок, які не проти поласувати таким блюдом, як копчена щука. Втім рибку можна «зловити» і на найближчому ринку. Головне результат!
Риболовля вдалася на славу, і прийшло саме час приготувати копчену щуку. Для початку попатраєте рибу від нутрощів, натріть сіллю і залиште маринуватися на 2 годину. Потім розкладіть рибку на решітці коптильні, насипте тріски з фруктових дерев і коптити протягом 35 хвилин. Копчену щуку вийміть з коптильні, остудіть і подавайте на стіл в якості закуски, або використовуйте як інгредієнт для інших страв. Смачного!
- Щука - 6 штук
- Сіль - За смаком
В першу чергу слід випатрати рибу, голови і хвости можна не видаляти. Промийте і натріть добре кожну тушку сіллю. Залиште рибу маринуватися на пару годин.
Тим часом підготуйте тріску для копчення - відмінно підійдуть в будь-якій пропорції такі сорти деревини - яблуня, груша, вишня, горобина, калина.
Встановіть в коптильні грати для риби і розкладіть підготовлені гілки шаром близько 3 см.
Розпаліть помірний вогонь під коптильнею, дочекайтеся появи білого диму з коптильні і засікайте 35 хвилин.
Готову рибу вийміть з коптильні, остудіть і подавайте на стіл. Копчену щуку можна зберігати в холодильнику до двох тижнів і використовувати в якості закуски або як інгредієнт для різноманітних салатів.