Короп в коптильні
(покроковий рецепт з фото)
Копчений короп - це смачні ласощі, яке, безсумнівно, сподобається вам і вашим близьким. Його можна легко закоптити в домашніх умовах.
Від одного згадуючи про копченому коропа починають текти слинки. Не будемо ж відкладати, приступаємо до приготування. Рибу випатрати, промийте і натріть сіллю і перцем. Залиште маринуватися на пару годин. У коптильню насипте вільхових тирси. Викладіть рибу на решітку і коптити протягом 35 хвилин. За цей час два рази відкрийте кришку, щоб випустити дим. Готового копченого коропа вийміть з коптильні, остудіть, наріжте і подавайте на стіл. Смачного!
- Короп - 3-4 штук
- Сіль, перець - За смаком
Рибу випатрати, промийте і натріть сіллю і перцем. Залиште маринуватися на пару годин. Перед копченням викладіть коропів на повітря і дайте півгодини обсохнути. Підготуйте коптильню - пропоную використовувати вільхові тирса. Вони ідеально підійдуть для коропа.
Розведіть вогонь і дайте дров трохи прогоріти для освіти розпеченого вугілля.
Встановіть в коптильню грати, викладіть рибу, накрийте кришкою і поставте на вугілля. Вогонь не повинен бути занадто сильним. Коли з коптильні здасться димок засічіть 35 хвилин. Після закінчення. Цього часу риба буде готова. При цьому на 10 і 20 хвилинах відкривайте кришку і випускайте дим - це дозволить уникнути гіркоти.
Готового копченого коропа вийміть з коптильні, остудіть, наріжте і подавайте на стіл.