Щучье філе в клярі
(покроковий рецепт з фото)
З щуки можна приготувати багато страв. Я завжди віддаю перевагу простій класиці, тому пропоную приготувати філе без кісток в клярі. І смачно, і просто!
Щука відмінна риба, яка рясно водитися в річках нашої країни і є частим гостем на наших столах. Приготувати з неї можна вуха, котлети, можна загасити в томаті або просто посмажити шматочками на сковороді, а фарширована щука - королівське блюдо на святковий стіл! Але якщо в сім'ї є діти, філе щуки в клярі стане справжньою знахідкою. Сьогодні поділюся рецептом, як приготувати таке просте, але дуже смачна страва. В цілому я роблю звичайний кляр з яйця з молоком, але в борошно додаю лимонний перець, він і додає ту саму родзинку. Спробуйте, я впевнена, вам сподобається!
- Філе щуки - 1 кілограм
- Яйця - 3 штуки
- Молоко - 1/4 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Лимонний перець - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 4-5 Ст. Ложок
Філе риби промийте і наріжте.
Яйця збийте з молоком до пишності.
Рибу занурте в яйце з молоком, щоб кожен шматочок рівномірно покрився кляром.
Потім обваляйте в борошні, змішаної з лимонним перцем і сіллю.
Обсмажте рибу на сковороді до золотистого кольору з кожного боку, приблизно по 5-6 хвилин. Смачного!