Філе кефалі в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування філе кефалі в клярі. У клярі рибу подавати краще в складі закусок.
Перш ніж вмочати шматочки риби в кляр, її хвилин двадцять маринують в соку лимона. Виходить апетитна і хрустка скоринка.
- Лимон - 0, 5 штуки
- Kyefali (філе) - За смаком
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Петрушка - За смаком
- Яйця - 2 штуки
- Борошно - 5 Ст. Ложок
- Перець, сіль - За смаком
1. Для приготування цієї страви найкраще підійде риба кефаль. Філе кефалі нарізаємо довгими шматочками (ширина трохи товщі пальця), додаємо сік лимона, перець, сіль, нарізану петрушку. Потім чашку затягнемо плівкою і приблизно на двадцять хвилин залишаємо.
2. Приготовим кляр. У мисці змішуємо дві столові ложки рослинної олії, борошно, додаємо півсклянки води і сіль. Хвилин на п'ятнадцять- двадцять залишаємо для набухання борошна.
3. Тепер в суху піну збиваємо два білка і обережно втручаємося в тісто (тісто буде схоже на бісквіт).
4. У тісто занурюємо кожен шматочок риби (від петрушки НЕ обтрушувати). Візьмемо вилку і перенесемо шматочки риби на розпечену сковороду з розігрітим маслом. Перевертати треба акуратно: в правій руці тримаємо широкий ніж, а в лівій - вилку. Масла наливаємо як для фритюру. На серветку викладаємо готову рибу.
5. Потім викладаємо на блюдо, подаємо гарячим, тому що кляр НЕ буде хрустіти.