Юшка з кефалі
(покроковий рецепт з фото)
Справжня вуха з кефалі вийде зі свіжої риби. А ще якщо ви її і самі зловили - взагалі казка. Юшку ви зваріть менше, ніж за півгодини. Тому запрошуйте компанію і готуйте ложки. Поїхали!
Якщо ви хочете, щоб юшка була прозора, то рибу в суп додайте, попередньо загорнувши її в марлю. Риба все віддасть, залишиться цілою, а вуха буде прозорою.
Як приготувати юшку з кефалі?
1. Кефаль почистити, промити і розрізати на невеликі шматочки.
2. Каструлю з водою поставте на вогонь.
3. Поки вода доходить до кипіння, почистіть і промийте цибулю і моркву. Лук наріжте кубиками або півкільцями, морква - кружечками.
4. Коли вода закипить, приправити сіллю, додайте рослинного масла і всипте нарізані овочі - цибуля, селера і моркву.
5. В 1/3 склянки охолодженої кип'яченої води розведіть борошно. Через 10 хвилин після того, як вуха з овочами закипіла, додайте розведену муку.
6. Викладіть в каструлю і шматочки риби.
7. Доведіть юшку до кипіння, потім знизьте вогонь до середньо-повільного і варіть ще 15 хвилин.
8. Поки вуха вариться, промийте і подрібніть зелень петрушки.
9. У готову юшку з кефалі додайте зелень, поперчіть за смаком.
Юшка з кефалі готова!
Смачного!
- Kyefali - 400-450 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Корінь селери, подрібнений - 1, 5 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Петрушка - За смаком
- Вода - 2 L
Як приготувати юшку з кефалі?
1. Кефаль почистити, промити і розрізати на невеликі шматочки.
2. Каструлю з водою поставте на вогонь.
3. Поки вода доходить до кипіння, почистіть і промийте цибулю і моркву. Лук наріжте кубиками або півкільцями, морква - кружечками.
4. Коли вода закипить, приправити сіллю, додайте рослинного масла і всипте нарізані овочі - цибуля, селера і моркву.
5. В 1/3 склянки охолодженої кип'яченої води розведіть борошно. Через 10 хвилин після того, як вуха з овочами закипіла, додайте розведену муку.
6. Викладіть в каструлю і шматочки риби.
7. Доведіть юшку до кипіння, потім знизьте вогонь до середньо-повільного і варіть ще 15 хвилин.
8. Поки вуха вариться, промийте і подрібніть зелень петрушки.
9. У готову юшку з кефалі додайте зелень, поперчіть за смаком.
Юшка з кефалі готова!
Смачного!