Філе хека в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте, але в той же час повноцінне гаряче блюдо - філе хека в клярі. Рецепт гранично простий, блюдо готується всього лише за 15-20 хвилин, проте смак нікого не залишить байдужим!
Файл Хека - це відмінний інгредієнт. Продається зараз в будь-якому супермаркеті (в замороженому вигляді), на ринках. Варто відносно недорого. Однак філе хека - це і дуже смачно, і досить корисно і поживно. І, напевно, найпростіший спосіб приготування - це рецепт філе хека в клярі. Всього лише 15-20 хвилин справи - і блюдо вже готове.
Кляр може бути різним, я ділюся рецептом самого, на мій погляд, відповідного. Ручаюся - виходить смачно.
Отже, рецепт філе хека в клярі такий:
1. Філе хека размораживаем (якщо використовуєте заморожене), розрізаємо на невеликі шматки.
2. Робимо кляр. Для цього в невеликій мисці змішуємо молоко і яйця, трохи збиваємо вінчиком або просто перемішуємо виделкою.
3. Додаємо борошно, перемішуємо.
4. Нарешті, в кляр додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, спеції. Ще раз перемішуємо.
5. Кожен шматочок філе хека опускаємо в кляр, і відразу звідти - на сковороду з розігрітим маслом.
6. Смажимо до утворення золотистої скоринки з кожної зі сторін.
Філе хека в клярі готове. Смачного!
- Файл Хека - 800 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1/2 склянки
- Борошно - 1/2 склянки
- Сіль - - За смаком
- Кріп - - За смаком
- Koriandr - - За смаком
Кляр може бути різним, я ділюся рецептом самого, на мій погляд, відповідного. Ручаюся - виходить смачно.
Отже, рецепт філе хека в клярі такий:
1. Філе хека размораживаем (якщо використовуєте заморожене), розрізаємо на невеликі шматки.
2. Робимо кляр. Для цього в невеликій мисці змішуємо молоко і яйця, трохи збиваємо вінчиком або просто перемішуємо виделкою.
3. Додаємо борошно, перемішуємо.
4. Нарешті, в кляр додаємо дрібно нарізану зелень, сіль, спеції. Ще раз перемішуємо.
5. Кожен шматочок філе хека опускаємо в кляр, і відразу звідти - на сковороду з розігрітим маслом.
6. Смажимо до утворення золотистої скоринки з кожної зі сторін.
Філе хека в клярі готове. Смачного!