Котлети з хека в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати котлети з хека в духовці можна на обід або вечерю. До них відмінно підійде будь-яка каша і овочі. У духовці вони виходять менш калорійними, оскільки не обсмажуються в маслі на сковороді.
Я не прихильниця смаженої їжі, тому і пропоную котлети з хека в духовці. Готуються котлетки в сухарях. Якщо не захочете хрустку скоринку, зробіть котлетки без обвалювання в сухарях або доведіть до готовності в пароварці. Якщо хочете смажені рибні котлети, то просто обсмажте їх на рослинному маслі. Щоб вони вийшли соковитими, додайте в фарш овочі. Які? Я розповім далі, так що дивіться, як приготувати котлети з хека в духовці.
- Хек - 1 штук
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Кабачок невеликий - 1 штук
- Сухарі - 150 грам
- Вершкове масло - 30 грам
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штук (або 2 перепелиних)
- Хліб - 1 скибочок
1. На перший погляд може здатися, що котлети з хека будуть сухими, але це не так, якщо в них додати овочі: кабачок, цибуля, морква. Саме кабачок дає не тільки соковитість котлеток, але і розкриває аромат риби. Отже, у мене була тушка хека, я її обробила на невеликі шматочки, витягла хребет і дрібні кістки у спини.
2. На м'ясорубку перекручуємо фарш (шкірку з риби знімати не обов'язково). Прокрутіть м'ясо кілька разів, використовуючи середню насадку.
3. Потім відправте в м'ясорубку нарізаний і очищений від шкірки кабачок (можна цукіні).
4. Моркву і цибулю пропустіть через м'ясорубку теж кілька разів.
5. Із загальної кількості зазначених інгредієнтів вийде близько 10-12 котлет. З'єднувати всі інгредієнти в глибокій ємності.
6. Обов'язково додайте скибочку хліба, вимочений у воді (не в молоці, інакше котлети будуть жорсткими).
7. Хліб я теж пропустила через м'ясорубку. Якщо у вас ручна м'ясорубка, то з цим завданням ви впораєтеся ще швидше. Додайте сіль, спеції і яйця, замісіть до стану однорідної маси.
8. Насипаємо на чисту поверхню сухарі і по одній формуємо в них котлети. Я надаю круглу, трохи приплющену форму.
8. Деко я застилаю фольгою, змащую олією і вже після викладаю на нього котлети. На кожну котлету покладіть невеликий шматочок вершкового масла.
9. Надішліть деко з котлетками в розігріту до 200 градусів духовку на 30-35 хвилин.
10. Потім зменшіть температуру до 180 градусів і запікайте котлети. Їх можна при бажанні обсмажити на олії на сковороді.
11. Поки котлети запікалися, я отварила пшеничну кашку на гарнір. У холодильнику у мене була буряк на салат і варене яйце. Разом вийшло ідеальне корисне блюдо!