Рибні котлети з хека
(покроковий рецепт з фото)
Рибні котлети обов'язково потрібно включати в свій раціон, а щоб вони вийшли не тільки корисними, але і смачними, необхідно правильно підібрати рибe, НЕК - один з кращих варіантів для котлет.
Пропоную на ваш розгляд дуже простий рецепт рибних котлет з хека, для приготування яких вам не знадобиться багато інгредієнтів і часу. Я думаю, що ви вже не раз чули про те, що риба дуже корисна, і тому її необхідно їсти кожній людині хоч раз в тиждень, ці смачненькі котлетки якраз відмінні варіант для рибного обіду або вечері. Ви можете подати їх зі свіжими овочами, картопляним пюре або будь-яким гарніром на ваш розсуд, до речі, вони подобаються навіть дітям, так що з цим класичним рецептом рибних котлет з хека ви з легкістю нагодуйте все сім'ю.
- Файл Хека - 700 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сухарі паніровочні - 70 грам
- Спеції - За смаком (куркума, перець чорний мелений, приправа для риби)
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
Отже, промиваємо філе хека і висушуємо його за допомогою паперових серветок. Потім рибу потрібно подрібнити, ви можете це зробити в блендері або за допомогою м'ясорубки. В готовий рибний фарш я завжди додаю куркуму, це надає йому приємний червонуватий відтінок.
У миску з фаршем розбиваємо яйце, додаємо 2 столові ложки панірувальних сухарів і подрібнену ріпчасту цибулю. Приправляємо фарш спеціями, солимо і ретельно перемішуємо.
З приготованого фаршу формуємо котлетки і обвалюють з в панірувальних сухарях.
Розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому котлети. Спочатку смажимо на середньому вогні до утворення скоринки, а потім вогонь зменшуємо і готуємо котлети деякий час під кришкою.
Котлети з хека готові і, до речі, вони однаково смачні як в гарячому, так і в холодному вигляді. Приємного всім апетиту!