Щи з кропивою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати борщ з кропивою. Ця страва стане прекрасною альтернативою звичним перших страв і відмінно підійде на вечерю. Буде дуже смачно, не сумнівайтеся!
Щи з кропивою готові, смачного! Подавати суп необхідно зі сметаною, відварною яйцем і рубаною зеленню. Цей суп стане прекрасною заміною звичним стравам і відмінно підійде на вечерю. Домочадці будуть ситі і задоволені, а ви будете в захваті від результату.
- Овочевий бульйон - 1, 5 L
- Листочки кропиви - 300 грам
- Молода капуста - 1/2 частини
- Зелена цибуля - 100 грам
- Зелений солодкий перець - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Часник - 4 зубчики
- Сіль, перець, крем, зелень - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
1
Для початку кропиву необхідно промити і порубати. Молоду капусту промиваємо і тонко шаткуємо, перець нарізаємо соломкою.
Зелену цибулю миємо й дрібно рубаємо, часник очищаємо і подрібнюємо. Точно так само чинимо з петрушкою.
Зелену цибулю миємо й дрібно рубаємо, часник очищаємо і подрібнюємо. Точно так само чинимо з петрушкою.
2
У каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове масло і починаємо обсмажувати зелений солодкий перець. Тушкуємо протягом 5 хвилин, потім додаємо зелений лук і продовжуємо пасерувати 2-3 хвилини.
3
Далі додаємо в каструлю всі інгредієнти і заливаємо все це бульйоном. Солимо, перчимо до смаку, доводимо до кипіння - і готово, смачного! Блюдо подається до столу гарячим зі сметаною і рубаною зеленню.