Щи з качкою
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам смачні, наваристі щі, які готуються з додаванням справжньою качки. Виходить дуже ситне і ароматне блюдо для всієї родини. Ці щі варті того, щоб їх хоч раз спробували.
Мій рецепт, як приготувати борщ з качкою, стане вам вірним помічником в створенні ароматного і ситного першого страви, яке, до того ж, ще й корисно для наших шлунків. Дивіться рецепт, і приступайте до справи!
- Свіжа капуста - 1/4 штуки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 3 штуки
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Помідор - 1 штука
- Корінь селери - 20 грам
- Лавровий лист - 2 штуки
- Часник - 7-8 зубчиків
- Зелень кропу - 2 Ст. Ложки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Качка - 1 штука
Хребет, спину і крильця качки промийте і висушіть за допомогою паперових рушників. Перемістіть м'ясо в глибоку п'ятилітрову каструлю.
Додайте до м'яса цибулину, пару морквин, корінь селери і цілу головку часнику зі шкіркою. Все залийте холодною водою і поставте на сильний вогонь.
Слідкуйте за освітою пінки, коли вода закипить. Зменшіть вогонь до середнього і варіть такий бульйон один годину.
Подрібніть залишився лук і морква. Обсмажте все до прозорості лука. Морква я зазвичай натираю на тертці.
Коли бульйон буде готовий, цілі переварені овочі витягніть і викиньте, М'ясо та кістки відділи, після чого поверніть його назад в ароматний бульйон.
Четверту частину капусти наріжте і відправте в щі.
Приблизно через 10 хвилин додайте нарізані кубиками картоплю і обсмажену цибулю з морквою.
Дайте страві 10-15 хвилин спокійно покипіти, а потім додайте подрібнені помідори, часник, а також зелень кропу.
Додайте в борщ сіль, перець, лавровий лист, готуйте ще 15-20 хвилин на розміреному вогні. Смачного!