Щи по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Досвідчені господині вміють варити борщ і готують їх по-різному, адже рецептів приготування цієї страви дуже багато. Цей рецепт стане в нагоді початківцям кулінарам, які не визначились, які щі смачніше.
Скільки господинь - стільки й рецептів приготування щей. Ця страва часто готують в кожній родині, і на кожну пору року - свій рецепт, чи не так? Ось і я розповім, як приготувати борщ по-домашньому так, щоб вони вийшли смачними і всі були ситі і задоволені. Готуємо!
- Свинина - 120-150 грам (м'якоть)
- Капуста - 200-250 грам (білокачанна)
- Картопля - 2-3 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Перець болгарський - 1/4 штуки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 чайних ложки (за смаком! )
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Зелень кропу, петрушки - 20 грам
Зазвичай бульйон для щей варять з м'яса на кісточці, я ж буду готувати його трохи по-іншому. Помиємо м'ясо і наріжемо його невеликими шматочками, приблизно по 1.5-2 см.
І обсмажити м'ясо на добре розігрітій з ложкою рослинного масла сковороді. Обсмажуємо до легкої рум'яної скоринки. Потім перекладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води (приблизно 0, 5 L) і варимо майже до готовності. Хвилин 25 просто.
А поки очистимо необхідні нам для приготування щей овочі.
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
Шаткуємо капусту.
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо четвертькольцами, а болгарський перець наріжемо невеликими смужками.
Тушкуємо на сковороді під кришкою морква, цибуля і перець з ложкою рослинного масла.
Коли м'ясо у нас досягло бажаного ступеня готовності, додамо до нього картопля, і капусту, і чайну ложечку солі. І доливаємо кип'ятку приблизно 1, 5 L.
Картопля і капуста зварилися? Додамо тушковані овочі.
Додаємо чорний перець і лавровий лист, і нехай щі покипить хвилин 5.
Спробуємо щі, якщо треба - додамо сіль. І додаємо дрібно нарізану зелень. Вимикаємо вогонь під каструлею, і даємо щам настоятися хоча б хвилин 5.
От і все, смачні щі по-домашньому готові. Смачного!