Рецепт Щи по-домашньому фото

Щи по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Свинина , Капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи , Щи
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 15 хв.

Досвідчені господині вміють варити борщ і готують їх по-різному, адже рецептів приготування цієї страви дуже багато. Цей рецепт стане в нагоді початківцям кулінарам, які не визначились, які щі смачніше.

Опис приготування:

Скільки господинь - стільки й рецептів приготування щей. Ця страва часто готують в кожній родині, і на кожну пору року - свій рецепт, чи не так? Ось і я розповім, як приготувати борщ по-домашньому так, щоб вони вийшли смачними і всі були ситі і задоволені. Готуємо!

  • Свинина - 120-150 грам (м'якоть)
  • Капуста - 200-250 грам (білокачанна)
  • Картопля - 2-3 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Перець болгарський - 1/4 штуки
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки (за смаком! )
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Лавровий лист - 1-2 штук
  • Зелень кропу, петрушки - 20 грам
щи по-домашньому - фото крок 1
Зазвичай бульйон для щей варять з м'яса на кісточці, я ж буду готувати його трохи по-іншому. Помиємо м'ясо і наріжемо його невеликими шматочками, приблизно по 1.5-2 см.
щи по-домашньому - фото крок 2
І обсмажити м'ясо на добре розігрітій з ложкою рослинного масла сковороді. Обсмажуємо до легкої рум'яної скоринки. Потім перекладаємо м'ясо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю води (приблизно 0, 5 L) і варимо майже до готовності. Хвилин 25 просто.
щи по-домашньому - фото крок 3
А поки очистимо необхідні нам для приготування щей овочі.
щи по-домашньому - фото крок 4
Картоплю нарізаємо невеликими кубиками.
щи по-домашньому - фото крок 5
Шаткуємо капусту.
щи по-домашньому - фото крок 6
Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо четвертькольцами, а болгарський перець наріжемо невеликими смужками.
щи по-домашньому - фото крок 7
Тушкуємо на сковороді під кришкою морква, цибуля і перець з ложкою рослинного масла.
щи по-домашньому - фото крок 8
Коли м'ясо у нас досягло бажаного ступеня готовності, додамо до нього картопля, і капусту, і чайну ложечку солі. І доливаємо кип'ятку приблизно 1, 5 L.
щи по-домашньому - фото крок 9
Картопля і капуста зварилися? Додамо тушковані овочі.
щи по-домашньому - фото крок 10
Додаємо чорний перець і лавровий лист, і нехай щі покипить хвилин 5.
щи по-домашньому - фото крок 11
Спробуємо щі, якщо треба - додамо сіль. І додаємо дрібно нарізану зелень. Вимикаємо вогонь під каструлею, і даємо щам настоятися хоча б хвилин 5.
щи по-домашньому - фото крок 12
От і все, смачні щі по-домашньому готові. Смачного!

Схожі рецепти