Щи для схуднення
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі дуже цікавий рецепт, як приготувати борщ для схуднення. Дуже смачне першу страву привертає простотою приготування і наповнить чудовим ароматом вашу кухню!
Щи для схуднення - блюдо для тих, хто дотримується посту або стежить за своєю вагою. Квашена капуста надає щам своєрідний смак і аромат, який навряд чи залишить байдужими справжніх цінителів щей.
- Капуста квашена - 700 грам
- Мак - 3 Ст. Ложки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Буряк - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Кріп - 1 пучок
- Часник - 2 зубчики
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Перець горошком - 8 штук
- Сіль - За смаком
1. Овочі (ріпу, морква, цибуля, корінь петрушки) помийте, почистіть і наріжте дрібними кубиками. На розігрітій олії на невеликому вогні обсмажте підготовлені овочі до м'якості (а цибуля - до прозорості).
2. Окремо протушкувати у великій глибокій сковороді квашену капусту з додаванням склянки води. За часом це у вас займе близько години (під кришкою).
3. Викладіть обсмажені овочі в сковорідку до капусти, перемішайте і протушкувати, періодично помішуючи, всі разом ще півгодини.
4. Перекладіть овочі в каструлю на 3 L, влийте туди 1, 5-2 літра гарячої води. Додайте перець горошком. Варіть 15 хвилин.
5. Часник подрібніть ножем або натріть на тертці. Прогрійте на сковороді борошно з маком, розведені парою ложок води, додайте до них часник, перемішайте.
6. У готові щи додайте заправку з часником і маком, прокип'ятіть ще 5-7 хвилин. Подавайте щі для схуднення, посипавши зеленню петрушки.