Сайда в фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Навіть тим, кому риба не особливо до душі, обов'язково сподобається рецепт, як приготувати сайду у фользі в духовці. Крім того, що вона зберігає всі соки, рибка виходить ніжною, делікатній і ароматною.
Особливою родзинки рецептом додає спеціальна овочева подушка, завдяки якій рибка просочується усіма соками і запахами. Крім сайди можна використовувати будь-яку іншу, а також різні частини тушки (філе, шматочки або стейк). Готову рибку можна подавати як самостійне блюдо, адже готується вона відразу з овочами, або з нейтральним рисом, картоплею.
1. Рибку мою і чищу, обтираю паперовим рушником і нарізаю невеликими шматочками, перекладаю її в миску. Змішую лимонний сік з приправою до риби і натираю кожен шматочок, відправляю в холодильник на 30-40 хвилин.
2. Морква чищу і мою, нарізаю соломкою. Цибулину чищу від лушпиння і мою, нарізаю кільцями (можна і півкільцями).
3. На лист фольги спершу викладаю овочеву подушку, потім кладу мариновані шматочки риби і лавровий лист, щільно загортаю, щоб все соки залишилися всередині.
4. Відправляю рибу у фользі в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову рибку перед подачею на стіл трохи остуджують.
- Елдрідж-стріт - 1 кілограм
- Морквина - 2 штуки
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Приправа до риби - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
- Сіль - За смаком
- Лавровий лист - За смаком
1. Рибку мою і чищу, обтираю паперовим рушником і нарізаю невеликими шматочками, перекладаю її в миску. Змішую лимонний сік з приправою до риби і натираю кожен шматочок, відправляю в холодильник на 30-40 хвилин.
2. Морква чищу і мою, нарізаю соломкою. Цибулину чищу від лушпиння і мою, нарізаю кільцями (можна і півкільцями).
3. На лист фольги спершу викладаю овочеву подушку, потім кладу мариновані шматочки риби і лавровий лист, щільно загортаю, щоб все соки залишилися всередині.
4. Відправляю рибу у фользі в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Готову рибку перед подачею на стіл трохи остуджують.