Рецепт Сайда в духовці фото

Сайда в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Помідор, Цибуля
Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Страви цілком

Сайда - це риба, яка має родинні зв'язки з тріскою. Її м'ясо володіє пікантним смаком, а страв з сайди існує величезна кількість. Найпоширеніше - сайда в духовці з овочами.

Дуже люблю готувати цю рибу не тільки на обід, але і на святковий стіл. Вона виходить дуже смачною і ароматною, а як гарнір виступають овочі. Запікається сайда в духовці близько 40 хвилин на подушці з овочів. Якщо заздалегідь замарінуете рибу в лимонному соці, вона вийде ще смачніше.

  • Елдрідж-стріт - 1 штук
  • Помідор - 2 штук
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Лимон - 1 штук
  • Сіль і спеції - За смаком
сайда в духовці - фото крок 1
1. Сайда в духовці на подушці з овочів готується дуже швидко. У мене є спеціальна Рибниця - відмінна форма, в якій можна готувати рибу як в духовці, так і на пару. Отже, сайду потрібно випатрати і ретельно помити.
сайда в духовці - фото крок 2
2. На саме дно викладіть лавровий лист, після чого поставте підставку. Якщо у вас немає рибниці, то використовуйте звичайну форму для запікання, але тоді подушку робіть з овочів.
сайда в духовці - фото крок 3
3. Я нарізаю цибулю, помідори і викладаю лавровий лист на решітку.
сайда в духовці - фото крок 4
4. Зверху викладіть тушку сайди. Посоліть її і приправте за смаком.
сайда в духовці - фото крок 5
5. В середину покладіть також нарізані помідори, цибуля і лавровий лист.
сайда в духовці - фото крок 6
6. Поверхня сайди також покрийте овочами. При бажанні можна додати моркву і картоплю.
сайда в духовці - фото крок 7
7. Відправляємо рибу в духовку на 40 хвилин. Запікається вона при температурі 180 градусів. Якщо поставите температуру більше, то уважно стежте за приготуванням. Подавати рибу потрібно на блюді, прикрасивши листям салату або зеленню.

Схожі рецепти