Савоярди для тирамису
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що для приготування десерту Тірамісу обов'язково потрібно мати спеціальне печиво, яке називається палички Савоярді. Його можна купити в магазині, а можна приготувати самим.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати савоярді для тірамісу, то прочитайте цей рецепт. У ньому докладно розказано, як в домашніх умовах зробити печиво, без якого неможливо приготувати знаменитий італійський десерт. Також це печиво дуже люблять маленькі діти.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 75 грам
- Цукрова пудра - 75 грам
- Масло рослинне - За смаком
Візьміть сирі курячі яйця і дуже акуратно відокремте жовтки від білків. Викладіть в миску жовтки і додайте до них цукрову пудру. Збийте інгредієнти міксером, щоб маса придбала світлий відтінок і з'явилася піна.
Білки помістіть в окремий посуд, вона обов'язково повинна бути чистою, а самі білки - охолодженими. Збийте їх в міцну піну на найвищій потужності міксера.
У желточно-цукрову суміш акуратно введіть всю порцію заздалегідь просіяного борошна. Акуратно все перемішайте. Потім викладіть в отриману масу збиті білки і дуже обережно їх умішайте.
Застеліть деко пергаментом для запікання. Змастіть його рослинним маслом без запаху. За допомогою кулінарного мішка відсадити на пергамент печеньки, довжина яких повинна бути близько десяти сантиметрів. Випікайте в розігрітій до двохсот градусів духовці близько п'ятнадцяти хвилин.