Рецепт Самса з м'ясом з листкового тіста фото

Самса з м'ясом з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто, М'ясо, Фарш, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На полуденок
Випічка, Страви з начинкою

Самса - дуже популярна страва (випічка). Її готують з овочами, з м'ясом, з сиром або поєднують кілька продуктів разом. Розповідаю, як приготувати самсу з м'ясом з листкового тіста.

Можна використовувати будь-яке м'ясо: курку, яловичину, свинину та інше. Тісто можна зробити самостійно, а можна купити вже готове. Особливу пікантність випічці надають різноманітні спеції. Самсу до столу подають ще теплою. Її можна їсти з чаєм або подати замість хліба до перших або других страв.

  • Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибуля - 1 штука
  • Імбир - За смаком
  • Часник - 3 зубчики
  • Фарш із яловичини - 450 грам
  • Спеції - 1 Чайна ложка (чорний перець, кардамон, насіння гірчиці)
  • Кмин - 1 Чайна ложка
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Чилі - 0, 5 чайних ложки
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Braai - 2 Ст. Ложки
  • Горох - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Молоко - 2 Ст. Ложки
  • Листкове тісто - 450 грам
1
Очистіть і наріжте картоплю дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть картоплю, обсмажуйте близько 5-7 хвилин.
2
Очистіть і подрібніть цибулю, очистіть часник і натріть його на дрібній тертці, очистіть 1-2 сантиметра кореня імбиру і натріть на тертці. Додайте цибулю і часниково-імбирним суміш.
3
Викладіть фарш, додайте заморожений горошок і все спеції, перемішайте. Готуйте 15-20 хвилин, потім вимкніть вогонь і зніміть сковороду з плити.
4
Заздалегідь дістаньте тісто з морозильника. Вбийте в миску яйце і змішайте його з молоком.
5
Розкачайте тісто тонко, потім розріжте на невеликі прямокутники, викладіть трохи начинки на кожен і загорніть тісто. Притисніть краю виделкою.
6
Змастіть самсу яйцем і викладіть на деко з пекарської папером. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
7
Дістаньте випічку і перекладіть її на тарілку, подавайте до столу відразу або трохи охолодіть.

Схожі рецепти