Самса з м'ясом з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Самса - дуже популярна страва (випічка). Її готують з овочами, з м'ясом, з сиром або поєднують кілька продуктів разом. Розповідаю, як приготувати самсу з м'ясом з листкового тіста.
Можна використовувати будь-яке м'ясо: курку, яловичину, свинину та інше. Тісто можна зробити самостійно, а можна купити вже готове. Особливу пікантність випічці надають різноманітні спеції. Самсу до столу подають ще теплою. Її можна їсти з чаєм або подати замість хліба до перших або других страв.
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Картопля - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Імбир - За смаком
- Часник - 3 зубчики
- Фарш із яловичини - 450 грам
- Спеції - 1 Чайна ложка (чорний перець, кардамон, насіння гірчиці)
- Кмин - 1 Чайна ложка
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Чилі - 0, 5 чайних ложки
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Braai - 2 Ст. Ложки
- Горох - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Листкове тісто - 450 грам
1
Очистіть і наріжте картоплю дрібними кубиками. Розігрійте сковороду з оливковою олією і викладіть картоплю, обсмажуйте близько 5-7 хвилин.
2
Очистіть і подрібніть цибулю, очистіть часник і натріть його на дрібній тертці, очистіть 1-2 сантиметра кореня імбиру і натріть на тертці. Додайте цибулю і часниково-імбирним суміш.
3
Викладіть фарш, додайте заморожений горошок і все спеції, перемішайте. Готуйте 15-20 хвилин, потім вимкніть вогонь і зніміть сковороду з плити.
4
Заздалегідь дістаньте тісто з морозильника. Вбийте в миску яйце і змішайте його з молоком.
5
Розкачайте тісто тонко, потім розріжте на невеликі прямокутники, викладіть трохи начинки на кожен і загорніть тісто. Притисніть краю виделкою.
6
Змастіть самсу яйцем і викладіть на деко з пекарської папером. Випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
7
Дістаньте випічку і перекладіть її на тарілку, подавайте до столу відразу або трохи охолодіть.