Рецепт Самса з листкового тіста з м'ясом фото

Самса з листкового тіста з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Тісто , М'ясо , Листкове тісто , Баранина
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Самса - дуже популярна страва. Воно з'явилося в узбецької кухні. Сьогодні у всіх країнах СНД шалено люблять ці «пиріжки» з м'ясом. У моєму рецепті самса буде з листкового тіста трикутної форми.

Опис приготування:

Це дуже просте блюдо, яке"розлітається" за хвилини. І це завдяки її соковитою начинці, а неймовірний смак змушує за другою порцією взяти ще й третю. Зараз я поділюся з вами чудовим рецептом, як приготувати самсу з листкового тіста. Думаю, після приготування цієї страви, його захочеться зробити не раз.

  • Листкове тісто - 400 грам
  • Баранина - 600 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
  • Кмин - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 1 штука
самса з листкового тіста з м'ясом - фото крок 1
Нарубаєте м'ясо на маленькі шматочки розміром в 1-2 см. Цей розмір вважається традиційним для самси. Не рекомендую користуватися м'ясорубкою.
самса з листкового тіста з м'ясом - фото крок 2
Наріжте цибулю. Можете його подрібнити за допомогою блендера. Додайте цибулю до вже нарізання м'яса.
самса з листкового тіста з м'ясом - фото крок 3
Продовжуйте робити фарш. У цю суміш додайте тмин, сіль, перець, як слід перемішайте.
самса з листкового тіста з м'ясом - фото крок 4
Тепер прийшов час для тесту. Розкачайте на невеликі гуртки. Викладіть в центр заготовлений фарш.
самса з листкового тіста з м'ясом - фото крок 5
Надайте трикутну форму нашої САМС (як на фото). А зараз один прийом, який рідко використовують інші господині. Змішайте яйце з двома столовими ложками води. За допомогою кисті змастіть цією сумішшю всю самсу. Це додасть пиріжків золотисту скориночку.
самса з листкового тіста з м'ясом - фото крок 6
Розігрійте духовку до 200 градусів. Всю самсу посипте кунжутом і помістіть запікатися. Через 25 хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і дайте САМС постояти ще 10 хвилин. Я, звичайно, ! кличте рідних, порадуйте їх смачною випічкою!

Схожі рецепти