Самса з листкового тіста з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Самса - дуже популярна страва. Воно з'явилося в узбецької кухні. Сьогодні у всіх країнах СНД шалено люблять ці «пиріжки» з м'ясом. У моєму рецепті самса буде з листкового тіста трикутної форми.
Це дуже просте блюдо, яке "розлітається" за хвилини. І це завдяки її соковитою начинці, а неймовірний смак змушує за другою порцією взяти ще й третю. Зараз я поділюся з вами чудовим рецептом, як приготувати самсу з листкового тіста. Думаю, після приготування цієї страви, його захочеться зробити не раз.
- Листкове тісто - 400 грам
- Баранина - 600 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
- Кмин - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
Нарубаєте м'ясо на маленькі шматочки розміром в 1-2 см. Цей розмір вважається традиційним для самси. Не рекомендую користуватися м'ясорубкою.
Наріжте цибулю. Можете його подрібнити за допомогою блендера. Додайте цибулю до вже нарізання м'яса.
Продовжуйте робити фарш. У цю суміш додайте тмин, сіль, перець, як слід перемішайте.
Тепер прийшов час для тесту. Розкачайте на невеликі гуртки. Викладіть в центр заготовлений фарш.
Надайте трикутну форму нашої САМС (як на фото). А зараз один прийом, який рідко використовують інші господині. Змішайте яйце з двома столовими ложками води. За допомогою кисті змастіть цією сумішшю всю самсу. Це додасть пиріжків золотисту скориночку.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Всю самсу посипте кунжутом і помістіть запікатися. Через 25 хвилин зменшіть температуру до 160 градусів і дайте САМС постояти ще 10 хвилин. Я, звичайно, ! кличте рідних, порадуйте їх смачною випічкою!