Салат зі смаженою лососем
(покроковий рецепт з фото)
Салат зі смаженою лососем - смачне, корисне і дуже ситне блюдо. Між іншим, може замінити весь обід. Зробимо його пряним, східним. Додамо огірків, авокадо і зелений. Буде смачно і цікаво!
Для салату зі смаженою лососем знадобляться свіжі овочі - огірок, зелена цибуля і авокадо. Необхідні будуть також японські спеції - рисовий оцет, Мирин, соєвий соус. І, звичайно, філе лосося. Рибку можна засмажити великим шматком або невеликими кубиками.
- Лосось (філе) - 400-500 грам
- Соєвий соус - 60 мілілітрів
- Японський мирин - 60 мілілітрів (можна замінити сухим хересом.)
- Оцет рисовий - 30 мілілітрів (можна замінити яблучним, винним або звичайним оцтом.)
- Цукор коричневий - 50 грам
- Зелена цибуля (пір'я) - 3-4 штук
- Огірок - 1 штука
- Авокадо - 1/2 штуки
- Салатні листя - 4-6 штук
1. Наріжте філе лосося невеликими кубиками.
2. У мисочці змішайте соєвий соус, рисовий оцет, мирин і цукор. Заважайте до розчинення цукру. Замаринуйте в отриманої суміші шматочки лосося на кілька хвилин перед смаженням. Потім обсмажте лосось на сковороді без масла.
3. Салатні листя промийте і наріжте (краще - просто порвати). Авокадо очистіть і наріжте кубиками. Зелену цибулю промийте і подрібніть. Лук промийте, очистіть і нарубати тонкими смугами. Обсмажені шматочки лосося викладіть в миску. У сковороду з маринадом додайте оцет. Потомити кілька хвилин, потім отриманої глазур'ю полийте лосось. Додайте до шматочках лосося приготовані овочі.
4. Салат зі смаженою лососем подавайте порційно або в салатниці. Смачного!