Салат «Цезар» зі смаженою куркою та креветками
(покроковий рецепт з фото)
Досить ситний, по-домашньому смачний і зовсім нескладний варіант, як приготувати салат "цезар" зі смаженою куркою та креветками хочу запропонувати вам на замітку. Запам'ятовуйте і повторіть будинку рецепт!
В даному випадку курочка смажиться на сковороді, як і сухарики. Але при бажанні ви можете посмажити її на грилі, наприклад. Рецепт швидкої домашньої заправки також додаю, однак ви можете використовувати і будь-яку іншу, в тому числі і магазинний соус для "цезаря" .
- Куряча грудка - 2 штуки
- Скибочку батона - 4 штуки
- Салат "романо" - 1 штука
- Помідори черрі - 6-8 штук
- Креветки - 350 грам
- Яйце перепелине - 5 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Жовтки - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Пармезан - За смаком
1
Цей салатик можна зробити досить швидко, однак процеси йтимуть паралельно. Отже, для початку поставте варитися перепелині яйця, доведіть до кипіння воду для креветок, вимийте і висушіть курячу грудку.
2
Зваріть яйця круто, після остудіть їх. Куряче філе з сіллю, поперчіть, викладіть на сковороду з розігрітим маслом і обсмажте. У киплячу воду викладіть креветки, через пару хвилин зніміть їх з вогню і залиште у воді ще на 5 хвилин.
3
Паралельно на сковороді підсушіть нарізаний кубиками хліб. Можна додати трохи масла, часнику, солі і спецій за смаком. Сухарики зніміть з вогню і остудіть.
4
Подрібніть листя салату, наріжте половинками помідори і яйця.
5
Для приготування заправки збийте до однорідності жовтки, гірчицю, сік лимона і часник. В процесі додайте оливкову олію. Додати сіль, поперчіть, викладіть в соус жменю тертого пармезану.
6
Грудку зніміть з вогню і наріжте порційними шматочками, креветки трохи остудіть і очистіть.
7
Всі інгредієнти зберіть в салатник і полийте заправкою, можна подавати "цезар" до столу.
Смачного!
Смачного!