Салат з вешенками і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий і досить ситний салат. Його можна приготувати і в звичайний день, і на святковий стіл. Гриби і курка - це завжди смачне поєднання. А ще в ньому не так вже й багато калорій
Гриби і куряче м'ясо - це часто зустрічається поєднання. З цих продуктів готують і перші страви, і гаряче і салати. Ось вам на пробу ще один салат - з куркою і вешенками. Гриби гливи зараз купити не проблема, вони дуже смачні в будь-якому вигляді. Салат з цими грибами буде смачним - гарантую. Отже, перед вами простий рецепт приготування салату з вешенками і куркою. Смачного!
- Куряче м'ясо відварне - 100-150 грам
- Гливи мариновані - 100 грам
- Огірки солоні або мариновані - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук (невеликих)
- Цибуля зелена - 20 грам
- Сіль - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
Курячі грудки зваримо заздалегідь в злегка підсоленій воді і остудити.
Для салату можна взяти або солоні, або мариновані огірки. Цибуля - будь-який, хоч шалот, хоч червоний, хоч білий.
Зелену цибулю вимиємо і обсушити - адже вода нам в салаті не потрібна.
Нарізаємо курячу грудку, гливи та огірки однакової соломкою.
Цибулю нарізаємо тонкими кільцями, можна обдати його окропом, щоб позбутися від гіркоти. А ще можна злегка замаринувати в підкисленою воді. Пір'я зеленої цибулі нарізаємо такий же довжини, як соломка з грибів, курки і огірка.
Змішуємо всі інгредієнти для салату, додаємо до смаку сіль і перець і поливаємо рослинним маслом. Подаємо до столу і їмо з задоволенням.