Рецепт Салат з вешенками і квасолею фото

Салат з вешенками і квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Бобові, Квасоля, Гриби
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Корисний обід, Легка вечеря
Салати

Гливи є цінним дієтичним продуктом. Тут я хочу розповісти, як приготувати салат з вешенками і квасолею, страва, багате білком. Салат дуже ситний і смачний, а також низькокалорійний.

Тим, хто любить м'ясо, можна порадити додати в цей салат нарізані кружальцями копчені ковбаски або підкопченими шинку. Також добре сюди підійде копчена куряча грудка або звичайна відварна курка.

Дане блюдо може подаватися як в теплому так і в холодному вигляді. При подачі салату в теплому вигляді можна зверху додати трохи тертого пармезану. Він складе відмінне доповнення до інгредієнтів блюда.

  • Гливи - 100 грам
  • Квасоля - 150 грам (відварна або консервована)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (бажано оливкова)
  • Оцет - 1 Ст. Ложка(3% яблучний або виноградний)
  • Петрушка - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
салат з вешенками і квасолею - фото крок 1
Якщо ви використовуєте НЕ консервовану квасолю, то її необхідно замочити у воді попередньо, на ніч. Потім її потрібно відварити в підсоленій воді до готовності, остудити - і використовувати для приготування салату. А якщо ви берете консервовану квасолю, то переконаєтеся, що в ній немає ника приправ або томатного соусу.
салат з вешенками і квасолею - фото крок 2
Гливи потрібно промити, порізати на шматочки і відварити в підсоленій воді. До готовності гливи середньої величини варяться близько 20 хвилин. Потім з грибів потрібно злити воду і дати їм охолонути.
салат з вешенками і квасолею - фото крок 3
Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями або, на свій розсуд, ще дрібніші. Оскільки і гливи, і квасоля мають ніжний смак, різкий запах цибулі краще нейтралізувати. Для цього обдайте його окропом. Потім цибулю можна викласти до квасолі і грибів.
салат з вешенками і квасолею - фото крок 4
Заправити салат потрібно рослинним маслом і оцтом, попередньо змішавши їх в окремій ємності. За смаком можна додавати до салату чорний запашний перець і зелень петрушки. Також добре до цих інгредієнтів підходить свіжий огірок.

Схожі рецепти