Салат з вешенками і квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Гливи є цінним дієтичним продуктом. Тут я хочу розповісти, як приготувати салат з вешенками і квасолею, страва, багате білком. Салат дуже ситний і смачний, а також низькокалорійний.
Тим, хто любить м'ясо, можна порадити додати в цей салат нарізані кружальцями копчені ковбаски або підкопченими шинку. Також добре сюди підійде копчена куряча грудка або звичайна відварна курка.
Дане блюдо може подаватися як в теплому так і в холодному вигляді. При подачі салату в теплому вигляді можна зверху додати трохи тертого пармезану. Він складе відмінне доповнення до інгредієнтів блюда.
- Гливи - 100 грам
- Квасоля - 150 грам (відварна або консервована)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки (бажано оливкова)
- Оцет - 1 Ст. Ложка(3% яблучний або виноградний)
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Якщо ви використовуєте НЕ консервовану квасолю, то її необхідно замочити у воді попередньо, на ніч. Потім її потрібно відварити в підсоленій воді до готовності, остудити - і використовувати для приготування салату. А якщо ви берете консервовану квасолю, то переконаєтеся, що в ній немає ника приправ або томатного соусу.
Гливи потрібно промити, порізати на шматочки і відварити в підсоленій воді. До готовності гливи середньої величини варяться близько 20 хвилин. Потім з грибів потрібно злити воду і дати їм охолонути.
Цибулину очистіть від лушпиння і наріжте півкільцями або, на свій розсуд, ще дрібніші. Оскільки і гливи, і квасоля мають ніжний смак, різкий запах цибулі краще нейтралізувати. Для цього обдайте його окропом. Потім цибулю можна викласти до квасолі і грибів.
Заправити салат потрібно рослинним маслом і оцтом, попередньо змішавши їх в окремій ємності. За смаком можна додавати до салату чорний запашний перець і зелень петрушки. Також добре до цих інгредієнтів підходить свіжий огірок.