Рецепт Салат з вешенками фото

Салат з вешенками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби
Пісні страви
На обід , На вечерю
Салати
Кількість порцій: 10
Час приготування: 20 хв.

Що можна сказати про це салаті? Він простий і смачний. Напевно, саме тому я скоріше хочу вже розповісти вам, як приготувати салат з вешенками. Запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Готуючи вдома такий салат, можна поекспериментувати, додавши в салат буряк або повністю замінивши нею картопля. Салат вийде яскравіше, солодший і незвичніше.

  • Картопля відварна - 4 штуки (в мундирі)
  • Маринований огірок - 4 штуки
  • Глива - 200 грам
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Зелена цибуля - 1 скибочку
  • Гірчиця з зернами - За смаком
салат з вешенками - фото крок 1
Картопля, відварений в мундирі, необхідно очистити від шкірки і нарізати невеликими кубиками.
салат з вешенками - фото крок 2
Солоні огірки нарізаємо кубиком. Мариновані огірки можуть бути різними. У деяких занадто груба шкірка. При наявності такої, її краще видалити перед нарізкою огірочка. Так салат вийде більш ніжним.
салат з вешенками - фото крок 3
У мисочці зберіть нарізану картоплю і солоний огірок. На рослинному маслі з цибулею обсмажте гриби гливи. Під час обсмажування посоліть і поперчіть гриби на смак, надавши їм нотку пікантності. Гриби додайте в салатник.
салат з вешенками - фото крок 4
Додайте подрібнену зелену цибулю.
салат з вешенками - фото крок 5
Салат перемішайте і заправте рослинним маслом. Додайте сіль і спеції за смаком. Для пікантності в салат я додаю солодку гірчицю з зернами. Салат виглядає цікавіше і на смак значно краще.
салат з вешенками - фото крок 6
Салат подайте до столу.

Схожі рецепти