Суп з вешенками і куркою
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт умовно можна віднести до азіатської кухні. В даному супчик використовується досить незвичайне поєднання курки, рисової локшини, глив і ароматних спецій. Чудова обідню страву!
Уявляю простий рецепт приготування супу з вешенками і куркою в домашніх умовах. Блюдо виходить майже азіатським! Можна запропонувати гостям їсти локшину паличками. Не забудьте, що готовий суп повинен настоятися під кришкою хоча б 10 хвилин. Хай щастить!
- Куряче філе - 400 грам
- Курячий бульйон - 2 L
- Гливи - 200 грам
- Локшина рисова - 400 грам
- Цибуля зелена - 100 грам
- Імбир - 50 грам (свіжий)
- Соус соєвий - 50 мілілітрів
- Часник - 4 зубчики
- Бадьян - 2 штуки (зірочки)
- Перецьь солодкий - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Перець - За смаком
![суп з вешенками і куркою - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143088.webp)
Очищаємо і ріжемо соломкою імбир. Солодкий перець тонко нарізаємо, часник подрібнюємо.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143089.webp)
Наберіть в каструлю води і поставте на вогонь. Середніми шматочками наріжте гливи і куряче філе.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143090.webp)
На рослинному маслі обсмажуємо часник, гриби і імбир. Смажимо кілька хвилин, щоб гриби пустили сік.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143091.webp)
Додаємо куряче філе, смажимо майже до повного випаровування грибного соку.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143092.webp)
Тепер вливаємо соєвий соус, додаємо бадьян, солодкий перець, чорний перець. Готуємо кілька хвилин.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143099.webp)
Перекладаємо овочі в підігрітий курячий бульйон. В іншій каструлі, яка вже стояла на вогні, відварюємо локшину. Не забудьте про сіль.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143100.webp)
З готової локшини зливаємо воду. З бульйону витягаємо бадьян, додаємо сік одного лимона, подрібнену зелену цибулю і локшину. Перемішуємо.
![суп з вешенками і куркою - фото крок 8](https://kuhari.com.ua/img/Cup_s_veshenkami_i_kuricei-143102.webp)
Смачного!